ТОП 10 на нашите най-интересни дестинации

Всяка статия, която ви предлагаме, за нас е едно голямо, любопитно и много обичано пътешествие. Смело можем да кажем, че тази година заедно с вас обиколихме безброй красоти по света. И това ни направи по-богати, по-щастливи, още по-любопитни за новите дестинации, които ни предстоят и една идея по-запознати с това колко разнообразен и пъстър е светът край нас. Това е нашата равносметка за изминалата година. И тъй като споделяме с вас всяко наше вълнение от ежедневните ни приключения, решихме да споделим тези, които са ви били най-интересни. Ако сте пропуснали да посетите някое от тези местенца с нас, сега е моментът да го направите!

10. 15 удивителни места, където се сливат разноцветни реки

10-rivers-main-660x400

Понякога малка река се слива с голяма, която я поглъща. Друг път две еднакви във величието си реки се срещат и докосването им прилича на могъща битка за надмощие. В трети случай водите на две морета се преплитат и създават необичайна пресечна точка на вълни и краски. Това на пръв поглед нормално природно явление се превръща в истинско пиршество за зрението, когато сливащите се водни потоци са разноцветни – контрастът е наистина невероятна гледка.

9. Кой е твоят град според зодията ти

Сигурно сте забелязали, че има места, на които се чувствате по-добре и такива, на които просто не ви е комфортно – без да можете да откриете логично обяснение за това. Може би една от причините се крие в това кога сте родени. Точно така – зодиакалният ви знак обуславя не само някои черти от характера ви, но и каква обстановка пасва на темперамента ви и съответно ви кара да се чувствате „в свои води“. Не избираме къде да се родим, но можем да избираме къде да живеем или поне къде да пътуваме, нали?

8. Топ 12 на островите с най-добри плажове в Европа 

8-top12-crete-497922_1920-660x400

Очарованието на островите, обградени от слънчеви плажове и топли морски вълни, често е един от най-силните аргументи, когато избираме къде да бъде морската ни почивка. Ако сте попадали под неговото влияние поне веднъж, знаете за какво говорим – а ако не сте, крайно време е да опитате от магията на островните морски приключения. Не е нужно да пътувате хиляди километри до далечни екзотични дестинации – и в Европа има прекрасни острови с още по-прекрасни плажове. Почерпете вдъхновение от тази класация: ето ги 12-те острова с най-добри плажове на нашия континент!

7. 20 извънземни пейзажа, за които е трудно да повярвате, че са на нашата планета

7-izvunzemni-main-660x400

Колкото и невероятни места да сме виждали по света, винаги има нови и нови, които да ни изненадат. Някои от тях изглеждат толкова необичайно, че сякаш са извадени от научнофантастичен филм, чийто сюжет се развива на други планети. Тези извънземни пейзажи обаче са си на нашата Земя – колкото и трудно да ни е да го повярваме. Ето 20 такива места, които си мечтаем някой ден да видим на живо!

6. 7 забележителности в София, които да посетим безплатно на 3 март

6-sofia-vrana-main-660x400

Ако живеете в София и не сте се отправили някъде на пътешествие в четирите почивни дни, не съжалявайте – и в столицата ни има многобройни места, които се заслужава да посетите, а на 3 март много от най-любопитните обекти ще бъдат достъпни безплатно. Входът в общинските музеи и галерии в София ще бъде свободен по случай Националния празник на България – независимо дали ви се иска да се потопите в историята, да обогатите културните си познания, да се разходите на чист въздух или да си пообщувате с животните в зоопарка, имате възможност да го направите и не трябва да я пропускате! Ето 7 от забележителностите на София, които отварят вратите си и ви очакват на празника.

5. 10-те най-удивителни селца и градчета в Европа, които трябва да посетите

5-udivitl-selcaHallstatt-1-660x400

Знаем, че много от вас са почитатели на неконвенционалния туризъм, затова решихме да посветим тази статия на малките градчета и китни селца като алтернативни дестинации за следващата ви почивка. Пътувайки из Европа, защо освен да посетите големите градове и знаменитите забележителности, не усетите и чара на някое малко средновековно градче или свежестта на въздуха в някое планинско селце? Никога не изключвайте и опцията да наемете лодка за еднодневна разходка вместо да „плувате“ из изпълнените с трафик градски улици. Без повече обяснения ви потапяме в нашата селекция на уникални местенца из Европа, които ще ви омагьосат.

4. Видеото, което събра света в 2 минути – трябва да го видите!

4-around-the-world-video-660x400

Гледали сме много клипове, заснети с всякакъв вид технологии. Напоследък дроновете успяват да запечатат с един размах невероятни гледки, които може би не биха ни впечатлили толкова, ако ги видим по друг начин.
Видеото, което ви представяме, е заснето именно с дрон и събира много от най-известните забележителности в световен мащаб в 2 минути. Минути, в които ние лично затаихме дъх. На моменти, докато гледахме кадрите, дори ни спря и сърцето… Ще видите защо!

3. Добре дошли в Квартала на боговете!

3-bogove-plaka-main1-660x400

Разположен точно под люлката на западната цивилизация – Акропола, най-старият район в Атина си е заслужил прозвището „кварталът на боговете“. Може би сте чували за Плака, още по-вероятно е да сте виждали снимки на това прекрасно местенце, а абсолютно сигурното е, че трябва да го добавите в списъка си със задължителни за посещение дестинации, ако все още не сте били там.

2. 25 малки градчета, които са твърде красиви, за да са истински

2-malki-gradcheta-660x400

Не е нужно един град да е огромен и да разполага с безброй небостъргачи, музеи, архитектурни паметници и други туристически атракции, за да бъде привлекателен и да си заслужава да го посетиш. Всъщност понякога е точно обратното и тези 25 малки градчета го доказват – всички те са като илюстрации на приказки и спокойно могат да те накарат да си помислиш, че са твърде красиви, за да са истински. Най-хубавото е, че са си абсолютно реално съществуващи и можем да ги видим на живо! Ние вече започнахме да си избираме кои от тях да включим в бъдещите си планове за пътешествия, а вие?

1. Вижте как земята погълна плажа Егремни на остров Лефкада

1-after2feat-glava-660x336

Стотици пъти признат за един от най-красивите плажове на света от медии като CNN и Трип Адвайзър, живописният плаж Егремни на остров Лефкада вече го няма. Райското кътче бе засегнато от смъртоносното земетресение от 17 ноември 2015 година.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!