16 снежни пейзажа, които ще ви накарат да обичате зимата

Зимата е не по-малко красив сезон от всички останали, макар много хора да свързват сезона само със студа и неудобствата, които той причинява. Но снежнобялата картинка, тишината и отражението на светлината с милион различни нюанси могат да се видят само през зимата. Погледнато през прозореца е много красиво. Е, да си навън в тази обстановка понякога е приключение, но пък си заслужава!
Има места, на които снегът е благодат, красота и задължителен елемент от пейзажа. Нека видим къде са снежните красоти по света!

Вашингтон, планината Рейнер

01_mt-rainier-seattle-washington


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

 Гърдууд, Аляска

02_alyeska-alaska-snowiest-places

Обичайно за една зима се натрупва около 16 метра годишно, но през последните две години количеството сняг достига до 22 метра годишно.

Киркууд, Калифорния

03_kirkwood-california-snowiest-places-redo

Мястото се намира на около 56 километра от Южното езеро и местните казват, че годишно се събират около 15 метра сняг. Някои от конкурентите са принудени да се възползват и от изкуствен сняг.

Нисеко, Япония

04_niseko-japan-snowiest-places

Нисеко означава „скала, издадена над речния бряг, дълбоко в планината“. Звучи малко страшничко, нали? Нисеко се влияе от климатичните процеси в Сибир и получава около 15 метра сняг годишно.

Валдес, Аляска

05_valdez-alaska-snowiest-places

Разположен на североизточния връх на пролива Принц Уилям, Валдес се гордее с най-обилното количество снеговалеж всяка година в Северна Америка.

Ню Хемпшир, планината Вашингтон

06_mt-washington-new-hampshire-snowiest-places

В планината Вашингтон в Ню Хемпшир се намира най-високият връх в Североизточните щати. Известна е с високите пориви на вятъра. Годишно получава над 10 метра сняг и я наричат “Дом на лошото време”. Там се намира и едноименната обсерватория.

Блу Каньон, Калифорния

007-1_blue-canyon-california-snowiest-places

Каньонът е на около час път от езерото Тахо. Макар да не е далеч от основния път, изглежда все му се разминава обилният сняг. На година се трупа около десетина метра сняг, макар че и количество като 19-20 метра сняг също не е невъзможно.

Якутат, Аляска

07_yakutat-alaska-snowiest-places

Макар че е най-големият град в този район от щатите, Якутат е дом на около 4000 души. Разположен е по протежението на залива Аляска и годишно го затрупва не повече от общо 8-10 метра сняг.

Маркет, Мичиган

08_marquette-michigan-snowiest-places-

Седейки си просто на езерото, Маркет получава около 4-5 метра сняг годишно. В Щатите това е петият по количество на сняг град.

Солт Сейнт Мери, Мичиган

09_sault-ste-marie-michigan-snowiest-places

Шамони, Франция

11_shamoni-france

И няколко снимки от най-високите точки на нашата снежна България 🙂

Рила

bg-winter

bg-winter2

bg-winter3

Пирин

bg-winter4-pirin-koncheto

източник: cntraveler
снимки от България: Filip Stoyanov
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!