5 места, на които можете да се разходите със слонове

Дали защото са най-големите същества на планетата, или защото притежават интелект, който се доближава до този на човек, срещата с тези същества е наистина неописуема. Да, определено можете да ги видите в почти всеки зоопарк, който решите да посетите, независимо къде. Но съвсем друго би било преживяването, ако имате възможността да се помотаете заедно с тях в тяхната естествена среда. Къде можете да изживеете подобно приключение? Вижте 🙂

Националният парк Чобе, Ботсвана

Това е може би най-доброто място в света за разходка със слончета в дивата природа. Тук имат най-голяма популация, а и слоновете от Калахари, които живеят в националния парк, са най-големият техен подвид.

Провинция Чианг Май, Тайланд

Тук посетителите могат да научат много за вековните традиции, свързани с популацията на този животински вид. Хората от това място приемат слоновете като свои домашни животни, част от техния бит. Ето защо изграждат живота си около работата с тях и грижите за тях.

Националният парк Яла, Шри Ланка

В парка Яла ще срещнете стада със слонове. Ако сте късметлии, може да видите и слон, къпещ се във водите на Индийския океан. Националният парк в Шри Ланка е свят, засегнат от опустошителното цунами през 2004-та година и възстановил напълно екосистемата и биоразнообразието си. Ето защо, днес там са на особена почит всички диви бозайници.

Националните паркове в Индиа

В Индия можете не просто да наблюдавате слоновете в естествената им среда, но и да попътувате на гърба на един от тях, докато се опитвате да хванете следите на изключително неуловимия бенгалски тигър 🙂

Хонса, Лаос

Красотата на този край от света е, че и днес остава недокосната от модерните технологии и динамиката на времето, в което живеем. Това място е известно с името “земя на милиони слонове” и все още можете да се насладите на тези невероятни създания.

източник: momondo
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!