Вижте как земята погълна плажа Егремни на остров Лефкада

Стотици пъти признат за един от най-красивите плажове на света от медии като CNN и Трип Адвайзър, живописният плаж Егремни на остров Лефкада вече го няма. Райското кътче бе засегнато от смъртоносното земетресение от 17 ноември, при което починаха две възрастни жени.

egremni-before
Плажът Егремни преди земетресението


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Силният трус с магнитут от 6,1 по скалата на Рихтер разтресе района на остров Лефкада на 17 ноември около 8 часа сутринта местно време. Епицентърът на трусовете е на около 27 километра от Лефкада.

egremni before
Още една снимка на плажа преди земетресението

В следствие на земетресението големи камъни и огромни скални маси от планината, която се извисяваше над пясъчната ивица, посещавана от хиляди туристи ежегодно, напълно заличиха красивото място.

eg-after3
Заснето от хеликоптер – голямото свлачище заличава плажа

Свличането на земните маси и моментът на самото земетресение са запечатани във видео, заснето от рибар, чиято лодка била недалеч от брега по време на първия силен трус рано сутринта.

eg-after2feat
Свлачището изцяло затрупва плажа Егремни

След земетресението целият пейзаж в околността се промени, особено след като площта, която беше заета от плажуващи, вече я няма.

Все пак има и добра новина – според местни специалисти, напълно възможно е до следващото лято плажът Егремни отново да се появи. Надеждата им се базира на морето, чиято мощ според тях ще оформи отново плажната ивица през зимния сезон. Дано да са прави!

egremnoi-700x525
Моментът на първия трус, когато земната маса се свлича

източник: pappaspost
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!