Почивка на брега на морето: Ето как да си устроите пълноценен релакс за цялото семейство

Колкото по-близо до природата и морето сме през лятото, толкова по-осезаема е почивката и споменът за безгрижните моменти от нея

Как може да се опише пълноценната лятна почивка?

Шумът на морето, мекотата на изгрева и вълшебството на залеза, игрите на децата и безгрижните весели моменти, топлите спомени, които запазваме от нея. Несъмнено всеки от нас се стреми към съвършените условия, за да постигне мечтаната ваканция и да сподели ценни мигове със семейството си.

Докато разглеждаме възможностите за нея обаче, все повече можем да се убедим, че това е напълно постижимо предимно чрез www.karavanipodnaem.bg. Това е начин да прекарате свободните си дни с близките си, без да се лишавате и от присъствието на домашните си любимци. Ще усетите бягството от града с пълна сила и ще се потопите в неподозирани емоции на радост и удовлетворение.

Караваната разполага с всичко необходимо, дори да сте на почивка с бебе или поотраснало дете. Модерните домове на четири колела са напълно оборудвани, което подсигурява битовите ви нужди и ви прави абсолютно независими, където и да се намирате, без да сте обвързани с хотелските условия и нрави.

Наличието на собствена баня и тоалетна с топла вода, кухня за приготвянето на бързи ястия, климатик, дори пералня и кафе машина са знак, че няма какво да ви липсва по време на почивката извън дома.

Това съвсем не означава, че ще се наложи да прекарвате часовете си затворени вътре. Напротив – същественото предимство на караваната се състои именно във възможността да сте навън още със ставането, като продължите със закуската, останете на сянка в жегите под навеса, плувате и играете, устроите си вечеря на плажа.

Така желаната свобода ще се превърне в реалност, ще ви възроди тотално и ще ви зареди с много енергия за дните, в които се завърнете обратно към обичайното си ежедневие.

Може да случите и на лошо време, но винаги разполагате с опция да застанете на верандата или да се скриете от дъжда, докато наблюдавате природната красота навън.

Спокойствието за родителите е безценно. Децата играят в периметъра и общуват със свои връстници, успяват бързо да се опознаят с тях, което е неповторим плюс не само за тях, но и за вас самите. Това позволява изцяло да се откъснете от градската среда, където е необходимо непрекъснато да сте нащрек за тях.

Множеството забавления за цялото семейство елиминират и още един неприятен фактор от действителността, с който се налага да се борим постоянно. Мобилните устройства са оставени почти без внимание. Екраните стоят далеч от подрастващите, които преоткриват света около себе си и неговите необятни възможности за игри сред природата.

За възрастните нещата стоят по същия начин, защото всеки поставен в стрес и натовареност копнее за мига, в който да прибере телефона си в чантата и да не се налага да го вади поне до края на деня. 

Как да организирате разумно мечтаната почивка на каравана

Планирайте навреме

Няма как да избегнете въпросът с планирането. Така ще имате богат избор от места, а ще може и да се възползвате от отстъпки за ранни резервации. Обсъдете вариантите и с приятелски семейства, за да разположите караваните си една до друга.

Ако не разполагате с лична „подвижна почивна база“, може да си я наемете, което отново изисква навременни мерки, независимо дали търсите бунгало, кемпер или каравана.

Изберете дестинацията

По тази точка могат да възникнат дискусии, да се наложи да се съобразите с предпочитанията на други хора, или самите вие да потърсите разнообразие от досегашната си опитност. В името на морската почивка, всичко е позволено, стига да не се налага да правите сериозни компромиси.

Разбира се, и планината предлага подходящи зони за настаняване от този тип. И ако така си представяте дните си по време на ваканцията, просто изберете и насочете усилията си към прохладните местности, туристическите маршрути, спортните активности, изследването на природата.   

Селектирайте летния си дом

Настъпва етапът, който ще разреши окончателно от какъв летен дом се нуждаете. По какъв начин той ще задоволи очакванията на семейството ви, с колко спални да разполага, ще има ли куче с вас, какво е наличното оборудване, включени ли са допълнителни услуги.  

Ако са ясни критериите ви, бързо ще отсеете предложенията за вас и ще стигнете до окончателния избор.     

Пътуването е част от почивката

Не забравяйте нещо изключително важно, когато пътувате с деца. То трябва да е съобразено с навиците и евентуално им заспиване в колата. Ако те са по-малки, може да тръгнете вечерта и да нощуват на път, но за по-големите това не винаги е вариант, а и може допълнително да се изтощят, тъй като има риск и да не заспят от емоции.

Преценете часовете, подгответе се с песни и приказки, спирайте при нужда за почивка.

В крайна сметка самото пътуване също е част от ваканцията и то не трябва да се превръща в мъчение за всички. Затова когато се натъкнете на забележителност в района, отбийте се и разгледайте, хапнете, пийте течности и продължете спокойно към целта си.

Тагове

почивки
За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.