11 чудесни плажни дестинации за пътешественици с ограничен бюджет

Когато планираме своята лятна ваканция, в повечето случаи ни е ясно, че ще ни трябват доста пари. Това обаче никак не е задължително – представяме ви няколко плажа в Европа, където можете да отседнете седмица или повече, без да се притеснявате, че морската почивка ще ви разори.

1. Агия Пелагия, Крит, Гърция

Агия Пелагия е крайбрежно село, чийто плаж не е много голям, но ще ви осигури един релаксиращ и интересен ден в Крит.
Когато става въпрос за Гърция, всички ние си представяме белите къщи и сините води на Средиземно море. Агия Пелагия е всичко това, че и повече. Златистият пясък и растителността тук сякаш са излезли от някоя красива картина.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Agia-Pelagia-Beach-Crete-G Agia-Pelagia-Village-Crete

2. Златен нос, Брач, Хърватия

Ако искате да посетите едно необичайно място по време на вашата почивка, не пропускайте плажа Златен нос (Zlatni Rat Beach) в Хърватия. Със своя златист пясък, това е най-специалният плаж в света – може да промени своята форма директно пред очите ви! Този феномен се случва в зависимост от вятъра и туристите идват тук от всяка част на света, само за да го видят.
На Златен нос, както и навсякъде по остров Брач, можете да се насладите на борови гори, като някои видове могат да бъдат намерени само тук. Боровият аромат в комбинация със соления морски въздух са благоприятни за хората с белодробни заболявания.

Zlatni-rat-Beach-Brac-Cro Zlatni-rat-beach-Croatia

3. Sabbie Nere Beach, Катания, Италия

Ако сте се наситили на хубавия златист пясък, може би е време да опитате нещо по-ефектно. В Италия ще намерите един от най-оригиналните плажове в света.
Името му означава „плажът с черния пясък” и се дължи на вулканичния произход на черен пясък. Sabbie Nere Beach е разположен на Volcano Island, в северната част на Сицилия.

sabie_nere

4. Gulpiyuri Beach, Испания

Плажът Gulpiyuri е разположен по средата на верига от скали, в залив. Пейзажът, който разкрива, е като от приказка. Плажът е образуван от водите на Кантабрийско море, което си проправя път през пукнатините на пещерите.

Gulpiyuri-Beach-Spain

5. Сесимбра, Португалия

Сесимбра е малко рибарско пристанище на западния бряг на Португалия. Плажът му е много обширен с бял пясък и тюркоазени морски води. Тук можете да се наслаждавате на слънцето, да плувате с делфините и да похапвате вкусни морски специалитети.

Sesimbra-Portugal Sesimbra-Portugal-beach

6. Алгеро, Сардиния, Италия

Подгответе се да бъдете приятно изненадани от Алгеро – една от най-приветливите туристически дестинации в Сардиния. Един от най-красивите плажове в града е Мария Пия, където можете да си починете в близост до прекрасна борова гора.

Alghero-Sardinia

7. Кефалония, Гърция

Кефалония е място, което привлича повече туристи от всеки друг гръцки остров. Белите къщички с маслинови горички са разположени по протежение на чистите морски води.
Ако изберете тази дестинация за вашата почивка, определено трябва да си наемете малка лодка, с която да проучите околността. Има места, до които можете да стигнете само чрез нея.
В Кефалония за прекрасните пейзажи допринасят морето, планината и различните видове растителност.

Kefalonia-beach-Greece Kefalonia-Greece

8. Корсика, Франция

Въпреки че Корсика е много популярно място, островът изобщо не е претъпкан, шумен или разхвърлян. Туристите го предпочитат заради неговите бели плажове, скалисти заливи и, разбира се, планините. GR20 е известен планински маршрут за всички страстни катерачи. Те твърдят, че това е най-красивите маршрути е Европа.

Corsica-budget-beach-escape

9. Патара, Турция

Патара е един от най-големите плажове на Средиземно море и има своето предимство пред останалите плажове в Европа – доста е евтин! Тук можете да посетите разкопаните Римски стени или археологическите обекти. Мястото е подходящо за всички хора с приключенски дух, които обичат да откриват уникални места.

Patara-beach-2

10. Las Islas Cies, Галисия, Испания

Испания крие това бижу на природата по изолираното крайбрежие на Галисия, в близост до границата с Португалия. За да стигнете до плажа е необходимо да си наемете малка лодка и да се наслаждавате на 40-минутното гребане.

Las-Islas-Cies-Galicia-Spain-beautiful-beach-on-a-budget Las-Islas-Cies-Galicia-Spain-sand-and-sea

11. Вама Веке (Иланлък), Румъния

Един от най-нестандарните плажове в Румъния е плажът Вама Веке, наричан още Иланлък. Ако сте се отегчили от традиционните плажове, този е точно обратното на тях.
Повечето хора, които посещават мястото, предпочитат да спят в палатки на брега на морето, защото нищо не може да се сравни с шума на вълните по време на сутрешното кафе.
Ако искате да слушате хубава музика, да пеете край огъня и да създадете нови приятелства, то тогава Вама Веке е точното място за вас!

vama-veche-romania1

Е, както виждате – и с по-малко средства можем да си осигурим едно незабравимо лято!:)

Източник: TOE

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!