7 идеи за романтично бягство през уикенда

Ако не сте успели да си подарите романтичен уикенд за Свети Валентин, не се притеснявайте – всяко време на годината е подходящо! Всъщност, без повод е дори още по-романтично, нали? Обикновено такова начинание изисква избор на дестинация, планиране, резервации, изненади… Не всички обаче имаме достатъчно време, за да подготвяме с месеци влюбеното приключение, а често офертите, които ни се предлагат, ни се струват не по джоба ни.

Затова решихме да ви предложим няколко места, които не изискват неимоверни усилия и време. Можете да ги впишете в списъка си за възможни дестинации за бягство от сивотата на деня и купищата ангажименти и да ги превърнете в място за романтично бягство през уикенда.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Костенец

kostenets
снимка: Ivo Ivov

В околностите на столицата можем да ви предложим едно закътано и много романтично местенце – Костенец! Градчето е малко, сгушено в подножието на Рила планина, само на около 60 км от София. Местността е известна с минералните си извори и със сигурност можете да се отдадете на спа удоволствия. Мястото е подходящо да останете насаме с любимия си човек и да се посветите един на друг, като наваксате времето, което не ви достига в ежедневието. И да, редно би било да си изключите мобилните телефони!

2. Благоевград и Вароша

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
снимка: Klearchos Kapoutsis

Благоевград е само на стотина километра от София и може да ви донесе желаната романтика. Особено ако решите да се разходите из криволичещите улички на Вароша – старата част на града. Буквално на крачка от центъра на южния ни град, Вароша ще ви предложи уединение, романтика и спокойствие, криволичещи калдъръмени улички, къщи в старинен стил, живописни гледки и скрити кафенета и заведения, в които можете да се насладите на вкусна храна и хубаво вино.

3. Дорково

dorkovo
снимка: Vera

Дорково е китно малко селце, разположено в Южна България, заобиколено от красивите Родопи и полегнало в южните поли на Баташката планина. През селото минава река Мътница и го дели на два бряга. А горе в планината са скрити няколко уютни местенца, на които можете да намерите своя свят с вашата половинка и наистина да се скриете за уикенд от реалността. Близо до селото има и Плиоценски парк с възстановка на субтропичната гора, каквато е била по нашите земи преди 5 милиона години. Бихте могли да го посетите, ако решите да се разсеете с нещо по-различно.

4. Тетевен, Троян и Балкана

Troyan
снимка: www.bdmundo.com

Двете градчета са в непосредствена близост едно до друго и скрити под шапката на Тетевенския балкан. А точно срещу тях, пак на няколко скромни километра, е и Априлци. Където и да отидете, няма да съжалите. Живописен и гостоприемен Балкан, топли хора, уютни местенца, в които можете да отседнете спокойно и да се насладите на много вкусни гозби. През деня можете да посетите Троянския манастир, Орешака, да разгледате градчетата, а през останалото време – дайте възможност на тишината на планината да ви обгърне в прегръдката си и се насладете един на друг.

5. Белград, Сърбия

belgrade

Съвсем реална дестинация, макар и малко по-далеч и извън пределите на родината, но пак на достатъчно близко до нашата култура място. Белград ще ви посрещне с много възможности за романтични разходки, с уютни места за настаняване, с топли хора, много вкусна храна и много добро настроение. Бихте могли да се насладите на старата част от Белград, където са разположени крепостта Калемегдан, главната търговска улица “Княз Михайлова” или калдъръменото чудо “Скадерлия”. Дунав и Сава ще ви очароват, а Нови Белград ще ви пренесе в един по-модерен свят.

6. Власинското езеро, Сърбия

vlasina
снимка: Jenny Poole

Власина и Власинското езеро се намират в Сурдулица, Сърбия. Езерото е изкуствено, но е любимо място на всички сърби през цялата година. Местенцето е изключително подходящо за романтично бягство. В сравнение с Белград е значително по-близо като разстояние, но също предлага много уют, красива природа, възможности да останете насаме с половинката си и да се насладите на хиляди красиви неща.

7. Берово, Македония

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
снимка: Bojan Rantaša

Берово е само на 160 километра от София. Градчето се намира в близост до Беровското езеро, в полите на Малашевската планина в източна Македония. Градът се слави с най-високата концентрация на кислород на Балканите. Това е и родното място на Ильо Войвода. Местността, градът и околностите около него предлагат множество възможности за едно наистина романтично преживяване. Планината предразполага към уют, а възможностите за отдих – към много спокойствие и добро настроение.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!