Топло, студено....топло, студено... Що е то? Естествено спа!

В най-западната точка на Сао Мигел, най-големият от Азорските острови, е разположен горещ серен извор. Мястото се използва от туристите още от времето на първите заселници в Португалия през 15ти век.

003 - 5701557124_3e1afa38bf_b

Всъщност, това не е чак толкова необичайно, тъй като островът е вулканичен и все още бълбукат геотермални процеси. Азорските острови, а особено Сао Мигел, винаги са били известни със своите топли минерални извори и естествено спа. Какво прави топлите извори на Понта де Ферариа толкова уникални?! Не е просто температурата или предполагаемите лечебни свойства. Уникалното е от къде идва водата – термите на Ферария са в самия океан.

5701557984_4ca3f57692_b

В Понта де Фераррия скалистият западен бряг оформя естествен плувен басейн, защитен от базалтови скали и подхранван от няколко хидротермални отвора. Комбинацията между солената вода на океана и топлите минерални води е изключително необичайна. И именно това съчетание се оказва много полезно при лечение на всякакви възпаления на костната система.

Посетителите трябва да внимават с метеорологичните условия на деня. Например, горещият пролетен поток оказва влияние върху океана и това може да доведе до опасни вълни. Понякога има предупреждение, че при най-ниските приливи, водата може да бъде неприятно гореща.

Portugal, Azores, Sao Miguel, Ponta da Ferraria, Pico das Camarinhas

Когато времето е спокойно и басейнът е спокоен и топъл. Студената вода на Атлантическия океан се смесва с естествената топлина на термалния извор и като резултат се появяват идеалните условия за най-забележителното естествено спа. Ако не сте фен на природните дадености и скалните стени на естествения басейн ви носят лек дискомфорт, то можете да се възползвате от условията и услугите на близкия СПА център, който също ползва топлите води на Понта де Фераррия.

източник: travelandleisure
снимки: travelandleisure & Site Viagens
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!