10 места в Африка, които трябва да посетите

Неслучайно най-големите авантюристи и любители на приключенията мечтаят да посетят Африка. Черният континент предлага забележителности, култура и природа, каквито не можете да срещнете никъде другаде по света. Славата на повечето от тях се носи по цял свят – и има защо! Разгледайте десетте места, които трябва да посетите, когато сте в Африка, и ще се убедите и вие в това.

10.Храмовете Абу Симбел, Египет

10-abu-simbel


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Двата храма, изсечени в скалите в местността Абу Симбел, са направени по времето на Рамзес II като вечен паметник в прослава на него и на любимата му Нефертари. За да бъдат спасени при строителството на язовир през 60-те години на XX век, храмовете са разглобени и преместени на по-високо място, където са издигнати отново по абсолютно същия начин като на оригиналното си местоположение.

9. Планини Вирунга, Демократична република Конго, Руанда, Уганда

9-Virunga-Mountains-Wildlife

Планинският масив се състои от 8 вулкана и се простира по границите на Уганда, Руанда и Демократична република Конго. Освен с невероятната си красота, Вирунга са популярни и с това, че са единственото място, където в естествена среда все още живеят застрашените от изчезване горили.

8.Миграцията в Серенгети и Масай Мара

8-Wildebeest-migration-in-the-Serengeti-and-Maasai-Mara

Това е една от най-внушителните и изключителни природни гледки, на които човек може да стане свидетел! Масовата миграция на милиони животни от Серенгети към Масай Мара през река Мара, а след това и по обратния път, привлича туристи от цял свят и е описвана като едно от чудесата на света.

7.Долината на царете, Египет

7-Valley-of-the-Kings-in-Egypt

Там се намират 62 гробници на фараоните от Новото царство, включително и най-популярната, която допринася и за световната известност на долината – тази на Тутанкамон. Тя е първата открита, която не е разграбена преди това, което я прави изключително ценна. Долината е едно от най-прочутите археологични места в света.

6.Водопади Виктория, на границата между Замбия и Зимбабве

6-Victoria-Falls-on-the-Zambia-and-Zimbabwe-Border

Наричат ги „най-голямата завеса от падаща вода в света“. Уникалната им форма, спиращата дъха красота и многообразието от растителни и животински видове наоколо ги правят задължително за посещение място в Африка.

5.Кратер Нгоронгоро, Танзания

5-Ngorongoro-Crater-in-Tanzania

Образувал се е преди около 3 милиона години след избухване на супер вулкан. Това е най-голямата в света запазила се вулканична калдера, която се е под вода. Дълбока е близо 600 м, а цялата й площ е 260 кв. км. Нгоронгоро е уникално убежище за дивата природа – там се срещат много видове животни, някои от които изключително редки.

4.Планината Килиманджаро, Танзания

4-Mt._Kilimanjaro_1

Най-високата в Африка, като добрата новина за туристите е, че дори най-високият връх Ухуру е лесно достъпен – а гледката оттам е зашеметяваща. Килиманджаро е световноизвестна с ледената си шапка, която обаче се стопява прогресивно в последните години.

3.Река Омо, Етиопия

3-Omo_River_Ethiopia

Ако сте любопитни какво точно означава културен шок, посетете река Омо в югозападна Етиопия – над 50 племена обитават бреговете й, като голяма част от тях живеят точно така, както и преди векове. Традиционните ритуали, обичаи и вярвания са истинско пиршество за запалените по африканската култура.

2.Делтата на река Окаванго, Ботсуана

2-Okavango_Delta_Botswana

Фантастичен лабиринт от лагуни, скрити водни канали и красиви езера, делтата на река Окаванго е призната за едно от седемте природни чудеса на Африка. Тя заема площ от 17 000 кв. км и е една от най-големите в света.

1.Египетските пирамиди, Египет

1-The-Great-Pyramids-at-Giza-in-Egypt

Най-известната забележителност в Египет, а може би и в целия свят. Пирамидите са над 100, като повечето от тях са били построени за гробници, в които да се съхраняват мумифицираните тела на починалите фараони. Най-популярните пирамиди са в Гиза, където се намира и Сфинксът – емблематичната статуя легнал лъв с човешка глава.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!