Мос Айсли - Междузвездни войни в Тунис

Големите фенове на филма знаят всякакви подробности за култовата космическа сага. Известен факт е, че част от важните събития във филма, се случват на планетата Татуин – част от вселената на “Междузвездни войни”.

Татуин е включена във всички филми, с изключение на “Империята отвръща на удара”. Името на планетата, обаче, е взето от името на град Татауин в Тунис. Едно от големите селища на тази планета от вселената на “Междузвезди войни” е Мос Айсли. Космодрумът е моделиран от Джордж Лукас и може да се каже, че е едно от вдъхновенията му.

mos-eisley-1

Когато говорите за сагата, повечето хора правят асоциация с далечна галактика. Реалността, обаче, е друга. Четири от филмите са заснети сред пясъците на пустините и местата, на които се е снимала сагата, са сравнително запазени и до днес.

mos-eisley-2

Мос Айсли е комплекс, специално изграден за целите на космическата сага. Това е и една от най-големите атракции нa остров Джерба. Каменните къщички и до днес носят духа на сагата. Всеки любител на филма ще усети емоциите, които пресъздават сцените, заснети на това място. Днес посетителите не пропускат възможността да си направят снимки и да запечатат всяка подробност от това място.

mos-eisley-4 mos-eisley-5 mos-eisley-6 mos-eisley-7 mos-eisley-8 star-wars-2082969_960_720 - 10 tunisia-411438_960_720 - 9

източник: amazingworldplaces
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!