Защо трябва да пътувате до Мароко?

paМароко се счита за земята на Бога, а името Маракеш, което произлиза от двете берберски думи Amur-Akech, буквално се превежда земята на Бога! Благодарение на ландшафта, гостоприемството на хората и уникалната култура. Пътуването до Мароко ще ви запознае с африканската култура, съчетана с уникалната амазигска (берберска) култура с арабско и европейско влияние. Този окръг с население от над 35 милиона се превърна в една от най-добрите дестинации за пътуващите до африканския континент.

Ваканцията в Мароко може да бъде едно релаксиращо пътуване до някой от неговите невероятни плажове, приключение в пустинята Сахара или обиколка за разглеждане на забележителности, ако обичате историята и културата. Туристите посещават Мароко по различни причини, ТАКА ЧЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ МАРОКО?


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Какво прави Мароко уникална дестинация за пътеществие?

Разнообразен и красив ландшафт

Мароко е истински рай, що се отнася до ландшафта. От оживените градове, претъпкани с древна история и цветни пазари до невероятните океани на Атлантическия океан и Средиземно море, зелените гори и високите планини до големите дюни на пустинята Сахара. Цялото това разнообразие от пейзажи превърна Мароко в място, където можете да се насрадите на всякакъв тип почивка, която търсите.

С какво е известно Мароко?

Има място, където можете да упражнявате почти всяка дейност, която търсите. Планинско колоездене или скално катерене и туризъм в планината Атлас ще направят вашата планинска почивка изключителна, ако сте поитатели на подобен тип приключения.

Можете да се насладите на уиндсърфинг в Essaouria  и Taghazout. Ако обичате да плувате, Мароко може да ви предложи своите уникални плажове, като Агадир, Танжер или Есаидия. Пътувату със специална страст? Назовете своята страст и със сигурност ще намерите къде да я изпълните!

Пустинята Сахара ви предлага уникалното изживяване да яздите камила, да карате четириколки, да къмпингувате и много други!

Безопасна държава ли е Мароко?

Често задаван е въпросът безопасно ли е да пътувате до Мароко? Отговорът е ДА! Това е много безопасна страна, без войни или религиозни проблеми, хората посрещат неподнати от цял свят и нямат нищо против да отворят домовете си за всеки, който може да се нуждае от тях.

Безопасно ли е да пътуваме сами в Мароко?

Като туристческа компания, ние работим с физически лица през цялото време. Пътуването по време на вашата ваканция да Мароко може да бъде малко трудно специално за жена пътешественик. Въпреки това, ако сте сами, по-добре е да резервирате обиколката си в Мароко с туристическа агенция, особено ако ви е за първи път. Може да е трудно да се справите с неудобни ситуации и може би ще се сблъскате с повече тормоз, който може да бъде напълно избегнат, ако имате екскурзовод.

Мароко има красива култура!

Чувството е невероятно, когато хората са невероятни!

Мароканците са склонни да харесват непознати, затова ще се изненадате колко дружелюбни са хората в цялата страна! Гостоприемството е известно като ценност, която мароканците имат през цялата си история. Може да се изненадате, след като посетите дълбоко отдалечени райони на страната, където мароканските номади ще ви поканят на чай!

Когато посетите марокански музикален фестивал, мароканска сватба или просто си ходите по улиците, ще ви направи впечатление колко очарователна, разнообразна и топла е тяхната култура. Пригответе се да чуете „Marhaba“, което означава „Добре дошъл“.

Храната в Мароко е вкусна

Каква е храната в Мароко?

Мароко е пълно с предложения, които са нови за туристите. Има над 20 ястия, които си струва да опитате, когато пътувате до Мароко. Мароканската кухня е повлияна от амазигите (бербери), еврейската, арабската и европейската култура, които я правят уникална!

Ятието Tagin има специален вкус, това е здравословна храна, която можете да опитате насвякъде в Мароко. Кухнята в Мароко е разнообразна в различните региони. Това е най-доброто, особено ако сте почитател на уличната храна! Tangia, Couscous Harira и Bastila Harisa…  всичко това е вкусна улична храна, на която може да се насладите по време на пътуването си в Мароко.

Мароко предлага невероятни обиколки и приключения

Пълен пакет за обиколка на Мароко или еднодневна екскурзия е нещо, което можете да откриете във всеки град в Мароко. Пустинните обиколки от Маракеш се предлагат ежедневно за туристи, които търсят приключение в пустинята Сахара или просто посещават други градове, долини около червения град Маракеш.

По време на вашето пътуване до Мароко можете да наемете кола с англоговорящ шофьор, който ще ви покаже най-доброто, което Мароко може да предложи. Обиколките на Мароко от Казабланка или другаде могат да продължат две до три седмици, за да оознаете различните региони и да изпитате всичко, което Мароко може да предложи.

Има толкова много начини да разгледате Мароко, има достъпен обществен транспорт от влакове, автобуси и таксита. От друга страна, има пълен пакет за пътуване, който можете лесно да получите, където и да сте.

Причини да не посетите Мароко?

НЯМА! Както във всяка страна по света може да има трудности и лоши преживявания, за които можете да прочетете в някои блогове относно пътуванията. Но със сигурност Мароко предлага 99% страхотно изживяване за всеки пътник, така че не позволявайте на никого да ви откаже да посетите тази невероятна страна. Препоръчваме ви да прочетете нашите съвети преди да пътувате до Мароко, за да направите ваканцията си лесна.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.