Списъкът с багажа: какво да оставим...

На всички ни е познат моментът, в който приготвяме багажа за предстоящото пътешествие и той се оказва много. При някои дори – прекалено много. Сигурни сме, че и вие като нас носите доста излишни неща. Ето защо решихме да ви дадем жокер какво да оставите, макар че… и ние самите трудно се решаваме на подобни компромиси. 🙂

0

Момичетата често прекаляват с дрехите, козметиката, обувките… Момчетата пък – с разни джаджи и „резервно“ това-онова. В крайна сметка всеки може и с по две-три. В сезона на отпуските, което, както и да го погледнете, си е голямото събиране на багаж, е редно да си направим сметка не само на финансите по пътуването.

Ако тръгвате за море

1

1. Зарежете всякакви надуваеми неща, които заемат ужасно много място не само в колата ви, но и в домовете ви. Във всеки курорт, независимо дали ще почивате по българското Черноморие, или извън страната, продават подобни забавления. И то за не много пари, с не много добро качество – така че да не ви се налага да го връщате вкъщи… 🙂

3

2. Момичета, спрете се с тези обувки! Ако се замислите реално, повече от един чифт токчета не ви трябват. Спокойно можем да кажем, че и без тях ще минете. На море сте все пак, джапанките са първо място. Да, редно е да имате повече от един чифт обувки, но не прекалявайте.

4

3. Момчета, всякакви неща от типа на „това може да ми се наложи да го ползвам“ са просто излишни. Всички знаем какво може да се наложи да се ползва и то би могло да се побере в джоба ви – едно швейцарско ножче. Пък и отивате на почивка на море – няма да ви се налага да влизате в ролята на каквото и да е друго, освен на гларуси.

5

4. Момичета, ограничете бройката и на тоалетите. Например за през деня дрехи не ви трябват, банските са достатъчни. Сложете си спирачки при събирането на багажа в куфарите. Практичен съвет – вземете си точно толкова тоалета, колкото вечери ще бъдете извън вкъщи. И само един резервен, за по-студено време. Така ще знаете вече с какво ще сте облечени по време на почивката, а и определено спестявате доста място.

6

5. Момчета, бира продават и на морето. В големите градове също има хипермаркети и няма нужда да я носите със стекчета в багажника.

7

Ако планината е вашето място

7-1

1. Момичета, там определено няма да ви трябват тоновете козметични средства, с които сте способни да се намажете едновременно. Нужни са ви само слънцезащитно мляко и репелент против буболечки. Нека отпадне всичко останало.

8

2. Момчета, заменете част от множеството ненужни инструменти в багажника на колата с някакво по-солидно ножче или пособие, което ще ви служи добре в планински условия.

13

3. Момичета, виждали сме какви ли не случаи, затова ви съветваме да се сетите навреме, че като цяло куфарът не е доброто пособие за планина. Опитайте се да се ограничите в една раница багаж.

9

4. Момчета, самобръсначката е добре да е с вас, но в крайна сметка сте в планината. Можете спокойно да се откажете от разните мазилца за след бръснене, от гел, с който се опитвате да приведете иначе буйната си прическа във вид и други подобни шишенца с неясен произход. Дайте воля на визията си…. на чист въздух сте, все пак.

10

5. И нещо общо и за двата пола – в планината не ви трябват модерни джаджи от рода на лаптопи, таблети, айпади, ай-всичко си. Вземете си само телефони с основна функция „Ало!“ и зарядно за тях, защото всичко се случва. Останалите технологии… ги пуснете и тях в отпуска.

11

Макар и в кръга на шегата, надяваме се, че сме успели да ви дадем идеи как да оптимизирате багажа си така, че да имате всичко и да не сте носили напразно половината си покъщнина за една отпуска!

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!