Любопитно

Как посрещат Нова година по света

От

на

Докато чакаме да дойде 31 декември, часовникът да отброи полунощ и да влезем в поредната нова година с поредната доза приятни емоции и нови надежди, решихме да ви разходим из няколко кътчета по света, където празникът е наистина впечатляващ и си заслужава да се види!

Рио де Жанейро, Бразилия

Рио де Жанейро е страхотна дестинация за всяко време от годината. Има няколко събития, с които местните жители показват какво значи мащабен празник. Едно от тях е Нова година, а отпразнуването се прави по типичен бразилски начин на плажа Копакабана, съвпадайки с отдаването на почит към Иеманжа (африканската богиня на морето и централно Божество), в чест на която всички са облечени в бяло.

Голямото събитие се състои на плажа и поради факта, че в Бразилия и Южна Америка Нова година се пада в средата на лятото. Ако сте решили да посрещате новата и да изпращате старата година на в Рио, имайте предвид, че освен вас, на Копакабана ще има само още няколко милиона души 🙂 Няма да се радвате на абсолютно никакво лично пространство, ще бъде горещо, може би дъждовно, но ще се насладите на невиждано шоу от фойерверки, което ще помните цял живот.
Ако пък разполагате с по-голям бюджет или сте планирали по-рано почивката си на по-достъпни цени, можете да гледате новогодишната заря от стая в хотел с изглед към плажа.

 

Лас Вегас, щата Невада, окръг Кларк, САЩ

Ако можем да обобщим „Нова година в Лас Вегас“ с една дума, то това е: Лудост. Самото понятие „Нова година в Лас Вегас“ може да създаде очаквания у вас за най-добрата храна, най-доброто пиене, най-добрата музика от най-добрите изпълнители, най-добрите танци в компанията на 300 000 души от най-близките ви приятели. Или с други думи – ако сте купонджия по душа и обичате да се веселите и забавлявате до сутринта и като за последно, то Лас Вегас е правилното място.
5,5-километровата ивица на булевард „Лас Вегас“, известен като „Стрип“, е затворена за движение, което позволява на хилядите празнуващи веселие и на открито през цялата нощ.
В полунощ има пищно шоу от фойерверки – абсолютно аналогично на всичко, което е Лас Вегас и заради което е известен като световната столица на блясъка и пищността 24/7.

 

Сидни, Австралия

Новата година в Сидни винаги е съпроводена от  невероятно пиротехническо шоу. Тонове фойерверки се изстрелват от моста над известното пристанище от няколко пункта на самото пристанище, както и от Операта в Сидни. Преди полунощ има пищно тържество от светлини. Пристанището на Сидни се осветява от кораби, които са празнично украсени и „танцуват“ по водата в уникална хореография, която пленява сърцата на малки и големи. Отпразнуването на новата година в Сидни е прекрасно място за най-малките зрители, защото има ранно 8-минутно шоу, което им позволява да минат по-рано, когато пристанището не е толкова оживено.

 

Хонгконг, Китай

Хонгконг е известен с впечатляващите си пиротехнически представления и внушителни по размер новогодишни тържества, защото празничната атмосфера се носи из целия град, който е с многомилионно население – над 7 млн. души.
Дъжд от светлини ще освети красивото пристанище Виктория. Час преди полунощ на интервал от 15-минути от покривите на пристанището ще се изстрелват серии от „падащи звезди“, така че ако изберете да празнувате Нова година в Хонконг, не забравяйте да си пожелаете нещо, когато видите падащите звезди, и то ще се сбъдне, а когато удари полунощ, се насладете на пиротехниката, която ще изригне от брега на Хонконг и околните небостъргачи.

 

София, България

Ако ще си посрещате Нова година в България, имате не по-малко добри варианти. Любителите на зрелищните зари ще могат да се насладят на такива по площадите на големите градове, онези, които обичат по-уютните и спокойни празненства, вероятно вече са си резервирали някоя приятна вила или стая в планински хотел, а хората, които предпочитат шумно и разтърсващо парти, ще го открият за втора поредна година в Paradise Center. NYE18 ParadICE Party е единственото парти в София с мултируум концепция (няколко зали с различна музика, меню и атмосфера), а тази година горещите новогодишни емоции ще бъдат смесени с много лед, ледени напитки и незабравимо ледено шоу. Едни от най-големите имена на българската поп, хип-хоп и R&B музика ще излязат на сцената на ParadICE Party – Krisko, Tita, ЪпсурТ, СкандаУ, DJ CASS и DJ Doncho, за да споделят с гостите музиката си и Новогодишната нощ. Множеството допълнителни активности, 360-градусови прожекции и други изненади ще потопят празнуващите в смразяваща от удоволствие атмосфера.

За Пътешественик.com

В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!

Препоръчваме Ви