13 невероятно красиви места през зимата

Случвало ли ви се е да не можете да откъснете поглед от някое място? Сигурно да – има такива красоти навсякъде по света!… Някои от най-впечатляващите пейзажи се появяват в студените зимни месеци. Предлагаме ви 13 дестинации, които си струва да видите точно когато бялата пелена се разстели върху тях.

13. Чикаго, САЩ

Lake-Michigan-or-frozen-lake

Познат като Ветровития град, Чикаго е още по-красив през зимните месеци, когато се превръща в Снежния град. Елате през януари или февруари, когато температурите падат толкова много, че част от езерото Мичиган замръзва – гледка, която наистина си струва да видите!

12. Талин, Естония

Tallinn-Estonia

Средновековният град Талин е пленителен целогодишно, но по време на дългите зими в Естония мястото придобива съвсем различно и още по-загадъчно излъчване.

11. Национален парк Плитвишки езера, Хърватска

Plitvice-National-Park-Croatia-–-frozen-waterfalls

Представете си серия от тюркоазени езера, вливащи се едно в друго с каскади и водопади. А сега си представете тази величествена гледка замръзнала. Езерата са дори още по-красиви – сякаш застинали във времето, безлюдни и все така тюркоазени.

10. Паркът с маймуните, Япония

Jigokudani-Monkey-Park-Japan-–-monkeys-bathing-in-spring-EYDXDC-1680x1050

Това може да не е най-драматичната зимна гледка в Япония, но не можете да я пропуснете! Особено когато макаците или снежните маймуни се къпят в горещите извори и се наслаждават на парата.

9. Национален парк Банф, Канада

Banff-Canada

Главната атракция на парка несъмнено е езерото Морейн, което се намира на около 15 километра от Лейк Луис. Кристално чистите води на езерото отразяват заснежената Долина на десетте върха – наистина спираща дъха гледка.

8. Халщат, Австрия

Hallstatt-Austria

Не, не си мислете, че редите пъзел, това място наистина съществува и е едно от най-красивите градчета в света. А пък през зимата е още по-очарователно, когато близката планина е покрита със сняг.

7. Ричмонд парк, Великобритания

Richmond-Park-UK

Най-големият парк край Лондон е още по-красив през зимата. 2500 акра земя, покрити с бяла пелена и диви елени, които тичат наоколо без никакво притеснение – приказна идилия!

6. Замъкът Нойшванщайн, Германия

Bavaria-Germany-Neuschwanstein

Спомняте ли си замъка на Спящата красавица в Дисниленд? Е, това е мястото, което вдъхновява приказния замък. Разположен е на хълм в Бавария и е в пъти по-красив през зимните месеци, когато гората наоколо е покрита цялата със сняг.

5. Островният замък в Тракай, Литва

Trakai-Castle-Lithuania

Изразът “замък от приказките” е задължителен за Тракай. Разположен е в средата на езерото, което през зимните месеци замръзва, а оранжевите кули се покриват със сняг. Гледката е повече от пленителна.

4. Куинстаун, Нова Зеландия

South-Island-New-Zealand-Queenstown-mountains

Можете да посещавате Куинстаун целогодишно, но между септември и май сякаш се намира в свои води. Заснежени върхове, скиори, сноубордисти и много други забавления, които се случват на фона на изключително красива гледка.

3. Харбин, Китай

Harbin-China

Ако имате път към Харбин, уверете се, че е през януари, когато градът е домакин на най-големия фестивал за снежни и ледени скулптури. Участници от всички краища на света се стичат, за да покажат произведенията си. Зрелищни, огромни ледени дизайни и чудеса, осветени по изключителен начин и в абсолютен унисон със зимата – невероятна картина!

2. Езерото Блед, Словения

Bled-Slovenia

Можете да видите по-живописна картинка дори от тези, които се получават след филтрите на Инстаграм. Необходимо е просто да се разходите покрай езерото Блед и да заснемете църквата Успение Богородично на фона на заскрежените планини.

1. Планинската верига Памир, Таджикистан

Pamir-Range-Tajikistan

Рядко посещаваните планини Памир са красиви през цялата година, но през зимните месеци гледката е просто епична – бели върхове и пясъчни склонове. Природата е най-добрият художник, а нейните картини са повече от шедьоври!

източник: roughguides
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!