Ледените замъци на Юта

Искате ли да се почувствате като Снежна кралица или Леден крал – не на кино, а в реалния живот? С невероятните ледени замъци, създавани от американска компания в Юта, това е напълно възможно! Удивителните замръзнали творения имат ледени кули, блестящи арки, светещи тунели, лъскави стени и ледени тронове, така че всеки, пристъпил в тях, може лесно да си помисли, че е попаднал в реална версия на „Замръзналото кралство“!

ice-castles-brent-christensen-3[2]

За разлика от повечето ледени структури, които се изграждат от блокове, тук се използва същата технология като при дърворезбата. Компанията, която създава тези красоти, започва работа по тях още през есента. Екипът от обучени работници използва системи от пръскачки, които впръскват водата върху метални стелажи и скелети, за да възпроизведат хиляди ледени висулки, които след това се събират и оформят в разнообразни форми. Висулките, напоени с вода, в зависимост от температурите започват да се оформят сами в разнообразни образования. Постепенно, с течение на времето се натрупват и по този начин се получават невероятни замръзнали фигури и образи.

Ледените замъци започват да радват хората през 2008 година. Тогава същата компания прави нетипична ледена пързалка в двора на дома на собственика на фирмата в Юта, за забавление на децата му. Година по-късно констриурат и първия Леден замък. От тогава до сега в Щатите са създадени голям брой замъци, които се радват на над 750 000 посетители.

ice-castles-brent-christensen-2[2] ice-castles-brent-christensen-4[2] ice-castles-brent-christensen-5[2] ice-castles-brent-christensen-7[2] ice-castles-brent-christensen-8[2] ice-castles-brent-christensen-9[2] ice-castles-brent-christensen-10[2] ice-castles-brent-christensen-11[2] ice-castles-brent-christensen-12[2] ice-castles-brent-christensen-13[2] ice-castles-brent-christensen-14[2] ice-castles-brent-christensen-15[2] ice-castles-brent-christensen-16[2] ice-castles-brent-christensen-17[2]

източник: amusingplanet
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!