ТОП 10 на туристическите атракции в Испания

Испания е изненада за тези, които си представят как се борят за място на претъпканите плажове, на което да си постелят кърпата или пък отпиват сангрия, докато наблюдават борба с бикове или пламенно фламенко.

Испания е смесица от миналото на римляните и маврите, средновековните замъци с пищни интериори, белите села в Андалусия и оживените Барселона и Мадрид.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Пейзажът също не е по-малко разнообразен. Устието на вечнозелената Галиция по нищо не отстъпва на пустините на Акмерия или скалистите планини на Сиера Невада, а след тях и безбройните плажове по испанското крайбрежие.

Предлагаме някои от най-добрите туристически атракции в Испания:

10. Кралският дворец

Royal Palace of Madrid
Кралският дворец в Мадрид е официалната резиденция на краля на Испания, макар че днес се използва само за държавни церемонии. Дворецът е построен между 1738 и 1755 година, а през 1764 година крал Карлос III се установява в него.

9. Бягане от биковете

Running of the Bulls
Памплона е град в Навара, известен с фестивала Сан Фермин, който се провежда всяка година от 6 до 14-ти юли. В сърцето на фестивала е Ел Енсиеро – бягането от биковете, пуснати по градските улици.

8. Ла Конча

la_concha
Защитен от стръмните скали и острови, заливът Ла Конча в Сан Себастиан е един от най-добрите плажове в Европа. Можете да отидете на сърф, да се разхождате по крайбрежната алея в търсене на добри ресторанти и да се насладите на красивата гледка към плажа.

7. Акведуктът в Сеговия

segovia
Съоръжението е един от най-добре запазените паметници от римско време. Античният акведукт е построен върху 24 000 масивни гранитни блока и носи вода от цели 16 километра, от река Фрио.

6. Куенка

Cuenca. lost in cliffs
Сгушен между Мадрид и Валенсия, Куенка е чудесен пример за средновековна архитектура. Градът е построен върху стръмните зъбери на планината. Много от “висящите къщи” достигат самия ръб на скалите, което прави Куенка един от най-забележителните градове в Испания.

5. Ибиза

ibiza
Ибиза е един от Балеарските острови в Средиземно море и една от най-популярните дестинации в цяла Европа. През лятото населението на острова се удвоява от притока на туристи, които идват, за да се насладят на златистите плажове, нощните клубове и добрите ресторанти.

4. Саграда Фамилия

BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 14: La Sagrada Familia - the impressive cathedral designed by Gaudi, which is being build since 19 March 1882 and is not finished yet December 14, 2009 in Barcelona, Spain.
Саграда Фамилия е голяма Римокатолическа църква в Барселона и един от най-посещаваните туристически обекти в Испания. Каталунският архитект Антони Гауди работи по този проект почти 40 години до смъртта си през 1926 година. Изграждането на базиликата започва през 1882 година и все още не е завършено.

3. Ескориал

el escorial
Сгушен в подножието на Сиера де Гуадарама, Ескориал е политически център на испанската империя по времето на крал Филип II. Кралят назначава Хуан Баутиста де Толедо за архитект през 1559 година и заедно проектират Ескориал като паметник, който да отбележи ролята на Испания като център на християнския свят. Днес сградата е манастир, кралски дворец, музей и училище.

2. Мескита де Кордоба

スペイン メスキータ The Mosque-cathedral of Córdoba
Мескита де Кордоба е очарователна сграда, известна с гората от колони и арки в основната й зала. Първоначално е била римски храм, а след това църква на вестготите. След испанската реконкиста в центъра на маскитата е построена катедрала.

1. Алхамбра

Alhambra palace, Granada, Spain
Крепост, дворец и градина, Алхамбра е разположен върху плато с изглед към Гранада. Дворецът е построен през 14 век от султан Насрид. Сега е една от основните туристически забележителности в Испания, която привлича хиляди посетители.

източник: touropia
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!