Как да изберем постелъчно бельо за хотела

Леглото е основен и задължителен елемент на хотелската стая. Това означава, че изборът на спално бельо за хотели е един от ключовите и много отговорни моменти в обзавеждането на хотела. Тъканите, от които се изработват комплектите спално бельо за хотели, са разнообразни. Опитът може да помогне да се намери оптималният вариант, но и при първоначалния избор на хотелски текстил и при последващите трябва да се вземат предвид няколко параметъра:

      1. Съдържание на памук: 100% памук или смесена тъкан (памук и полиестер в различни процентни съдържания). Тъканите, които съдържат само напълно от памук,  почти не се електризират и добре абсорбират влагата. Т, те могат да се перат и гладят при високи температури. Смесените тъкани имат по-дълъг живот и, те са по-евтини и по отношение на грижите за тях. Изборът на тъкани в зависимост от тяхното съдържание, често е въпрос на политика на хотела, затова при изработката на спално бельо за хотели се базира не само на практически опит, но и на професионални мнения.

      2. Вида на тъканта: Ранфорсът е един от най-предпочитаните платове за изработка на памучни чаршафи за спалня. Предлага най-добрия баланс между качество и цена. Спалното бельо Ранфорс е изключително здраво и качествено, с по-ниска свиваемост, като в същото време е меко и комфортно за спане. 

Съставът на Ранфорс е тъкан от 100% естествен памук. Това, което го различава от стандартните видове памучни хасета, е гъстата му структурата на нишката. Освен това, тъканта е по-мека и нежна. Нишката е усукана и фина. прежда с висока гъстота на нишка. 

      3. Плътността на тъканта и броят на нишките на единица площ. Повърхностната плътност (120 гр/кв.м) е един от определящите параметри за издръжливостта на тъканта. Друг параметър е броя на нишките на единица площ (57 на 1 кв.см). Колкото повече нишки на 1см, толкова по-фини са те (по-висок номер на прежда), по-скъпа и издръжлива е тъканта. Плътността на тъканта и дебелината на преждата също влияе на нейното тегло, но в същото време тежката, плътна тъкан може да се състои от малко количество дебели нишки. Освен това, твърде тежкото спално бельо за хотели и твърде тежките спални комплекти означават допълнителен разход за пране.

      4. Външният вид на тъкан:  равни шевове, равномерна еднородна тъкан, всичко това са външни признаци на качество на тъканта и производството на шивашките работи. Тъкан може да бъде избрана и по тактилното усещане. Коя тъкан за хотелско спално бельо ще бъде най-приятна, мека или гладка на допир, всичко това е важно, но силно субективно.

Що се отнася до размерите на спално бельо Ранфорс за хотели, трябва да се обърне внимание най-вече на размера на долния чаршаф. Той трябва да покрива не само самия матрак, но трябва да е подложен под него, за да не се размества и да не се плъзга.

Отчитайки важността на правилното избиране на размерите на спалното бельо Ранфорс за хотели, не бива да пренебрегваме вниманието към детайлите. По тази причина е препоръчително да се инвестира във висококачествено и правилно подбрано спално оборудване, което да осигури не само комфорт, но и издръжливост във времето. Тъканите Ранфорс се явяват надеждно и стилно решение, което не само отговаря на естетическите изисквания, но и на изискванията за функционалност и дълготрайност.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.