Най-добрите коледни подаръци за пътешественици

Пътешествениците сме специален вид хора. Имаме нужда от малко по-различни неща, които ни правят щастливи – спиращи дъха гледки на океани, планини, реки, пустини и какво ли още не, шума на някой тайнствен водопад, залез над океана, девствен плаж, който сме открили съвсем случайно или красотата на някое загадъчно местенце в широкия свят. Знаем, че като наши близки, бихте искали да ни угодите с най-хубавия коледен подарък, затова решихме да ви дадем няколко жокера от света на материалното!

За практичния пътешественик: Термочаша за кафе

coffee-1030971_1920

Това е за пътешествениците, които няма да пожертват време за правене на кафе, но пък трудно биха издържали цял ден без ароматната напитка. Термочашите за кафе са идеален избор, който позволява напитката да се задържи топла за по-дълго време, а и направата на кафето не отнема часове.

За иноватора: Мултифункционален подарък

camping-984094_1920

Тук забравете за всичко традиционно! При човека иноватор това не е модерно, а при пътешественика – още по-малко. Изберете нещо от сорта на химикал, който се трансформира в чадър… Или куфар, в който освен всичко друго има и котлон! Иноваторът ще е доволен от всякакви чудато-полезни неща.

За фотографа: Възможност да разпечатва директно снимките си

camera-867242_1920

Ако пътешественикът е и запален фотограф, добра идея за подарък е някоя джаджа от рода на този специален кейс, който превръща смартфона му в апарат тип Polaroid, който директно разпечатва снимките. Е, не е като да му подарите нов фотоапарат (ясно ни е, че не всеки може да си го позволи), но пък и това не е малко!

За усещащия красотата по свой начин: Пособия за рисуване

cowboy-314513_1280

Рисуването е чудесен начин да си починеш след дългия ден на разходки и походи, без да е необходимо да си Пикасо или да си толкова добър, че да те приемат в Художествената академия. Пътешествениците, които имат собствено усещане за красота, са артистични натури и рисуването със сигурност ще им подейства релаксиращо. А могат да скицират и мечтаните си дестинации – това ще им донесе почти толкова голямо удоволствие, колкото и да ги посетят лично.

За авантюриста: Палатка

night-839807_1280

Няма по-голямо приключение от това да спите под звездите, особено ако си пътешественик, който обича да бъде близо до природата и не се притеснява от евентуални по-сурови условия или липсата на ежедневните удобства, с които сме свикнали. Ето защо една палатка е перфектният подарък за авантюриста.

coffee-shop-1007898_1920

Под секрет ще ви кажем, че каквото и да ни подарите, ще му намерим приложение. И все пак не забравяйте, че сме любопитни пътешественици, жадуващи за нови усещания, нови хоризонти, нови светове, нови култури и нови места. В този ред на мисли, подарете ни сила и ние сами ще си подарим света!

източник: roughguides
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!