Невероятни, но изоставени места

Макар светът да е осеян с изключителни места, на които хиляди хора всеки ден се наслаждават, има и други дестинации, които се възприемат като аутсайдери. Тези местенца, по една или друга причина, са изоставени и от години наред никой не ги смята за атрактивни и привлекателни туристически дестинации. Само че повечето от тях предлагат изглед, който няма да видите никъде другаде по света и история, която никъде по света няма да се случи отново. Предлагаме ви да видим няколко от тях!

Калавантин Дърг близо до Панвел, Индиа

01-Kalavantin-Durg-near-Panvel-India


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Известно още като “Стълба към небето”, мястото предлага гледка, която няма конкуренция с друга в света!

Колманскоп в пустинята Намиб

02-Kolmanskop-in-the-Namib-Desert-630x472

Този град е останал след диамантения бум в годините около 1900. Сега пустинята си го връща обратно.

Останките от SS Ayrfield в Хаумбуш бей, Австралия

03-The-remains-of-the-SS-Ayrfield-in-Homebush-Bay-Australia-630x315

Въпреки че има много подобни кораби по целия свят, този в река Парамата е повече от невероятен!

Изоставеният увеселителен парк извън Пекин, Китай

04-The-abandoned-Wonderland-Amusement-Park-outside-Beijing-China-630x409

Паркът е трябвало да бъде еквивалент на Дисниленд в Китай, но поради многото недоразумения между собствениците на земята, инвеститорите и голямата доза корупция, проектът е бил замразен. Днес е просто един призрачен град в покрайнините на Пекин.

Хижа за риболов на брега на езеро в Германия

05-Fishing-hut-on-a-lake-in-Germany-630x354

Намира се в югоизточна Германия на брега на планинско езеро. Мястото е собственост на държавата и с цел да се съхрани, комерсиализацията не го достига. Представете си да седите на ръба на хижата и да се наслаждавате на недокосната природа.

Пътеката Кери Уей между Сним и Кенмар в Ирландия

06-The-Kerry-Way-walking-path-between-Sneem-and-Kenmare-in-Ireland-630x472

Това е една от най-дългите пешеходни пътеки в света с над 200 км дължина, по която можете да се насладите на много невероятни гледки. Тази пътека е задължителна за всеки, който иска да се докосне максимално до природата.

Припят, Украйна

07-Pripyat-Ukraine-630x393

Няма как да се пропусне и градът, който след 26 април 1986 година става един от на-удивителните призрачни градове в света! След експлозията в Чернобил, Припят буквално замръзва във времето и пространството. Домовете на хората, работещи в Чернобил, опустяват във вида, в който изглеждат, докато обитателите му са още там. Неприбрани прибори за хранене, неоправени детски креватчета, разпилени играчки, неприбрани пране, учебници по чиновете в училищата… Припят просто замръзва във времето и пространството.

Холандски остров в залива Чесапийк

08-Holland-Island-in-the-Chesapeake-Bay-630x424

Построен през 1988 година, този викториански дом е най-невероятното нещо, което можете да видите в залива. На острова има множество подобни къщи, но ерозията ги разпокъсва една по една.

Христос в бездната на Сан Фрутуозо, Италия

09-Christ-of-the-Abyss-at-San-Fruttuoso-Italy-630x419

Тези от вас, които обичат да се гмуркат, задължително трябва да включат дестинацията в списъка си. Уникалната скулптура е потопена на 22 август 1954 година. По идея на водолази Иисус е поставен в близост до мястото, където е починал първият италиански водолаз Дарио Гонзати. Поради увеличаване на размера му от корозия и растежа на ракообразни, статуята е била извадена през 2003 година, реставрирана, почистена и върната обратно през юли 2004 година.

Изоставена куполна къща в Югозападна Флорида

10-Abandoned-dome-houses-in-Southwest-Florida-540x540

Построена през 1981 година, закупена от Джон Тосто през 2005 година, тази ретро-футуристична къща е била причина за много бюрократични спорове. Къщата днес е по-скоро туристическа атракция, защото не кореспондира с околната среда.

Манастир от 15-ти век в Шварцвалд, Германия

11-15th-century-monastery-in-the-Black-Forest-in-Germany-630x418

Бенедиктинският манастир днес е реликва, напомняща на хората за архитектурата през 1800 година. Мястото се превръща в туристическа атракция и привлича любопитните погледи с историите си.

източник: alux
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!