7 причини да отидете на рафтинг… и то на Струма!

Ходили ли сте на рафтинг? Неслучайно този изключително развлекателен групов спорт става все по-популярен и си печели все повече привърженици. Не се изисква да притежавате супер сили, за да го практикувате, дори и да сте начинаещи.

Горещо съветваме вас и вашите приятели да се впуснете заедно в това приключение, представяйки ви 7 причини да го направите, както и коя локация да изберете!

tripsy_DSC_0564

1. Рафтингът освобождава от стреса и осигурява приятни емоции. Възможността да се понесете по водите на река Струма несъмнено ще ви тонизира и ще ви зареди с положително настроение.

2. Река Струма е страхотно място за рафтинг, защото предлага много и разнообразни възможности за водни приключения – както по-спокойни и безопасни трасета, така и доста екстремни, които се препоръчват на по-опитните и най-запалени търсачи на силни усещания. А гледката, която се разкрива пред вас, е уникална – заобикалящата природа спира дъха.

tripsy_DSC_0926

3. Рафтингът е подходящ за малки и големи – всеки може да преоткрие себе си с това изживяване.

4. На рафтинг можете да срещнете много нови приятели, а сплотяването на вече съществуващите колективи е невероятно – както при всеки групов спорт. Това, което отличава рафтинга, е адреналинът и динамичността, които носи в себе си.

5. Гидовете, които притежават огромен опит, ще ви научат да плувате, да гребете, да опознаете реката и да се забавлявате.

tripsy_DSC_0003

6. Кресненските ханчета ще ви осигурят домашни току-що приготвени ястия, за да презаредите след здравото гребане. Терасите над реката са с гледка към преминаващите рафтинг лодки, което би било перфектен завършек на вашето рафтинг приключение.

7. Рафтингът е чудесен начин да изпитате себе си, да се докоснете до нещо непознато и да усетите магията, която ще ви накара да го повторите отново и отново.

Качвайки се за пръв път на лодката за рафтинг, няма как да не го заобичате. Не се чудете – река Струма ви очаква и ще ви осигури преживяване, което ще помните цял живот!

 

rafting-struma_1440x933

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!