5 +1 начина да не прегреем на Българското Черноморие

2016, асфалтът става за пържене на яйца, туристите удрят рекорден брой и докато политиците ни обясняват колко добре е това за икономиката, ние само се чудим как да не припаднем от жега. Предполагаме и вие сте точно като нас: обичате да прескачате на родното Черноморие поне по няколко пъти в годината. Естествено, идва и моментът, в който хубавото слънце се превръща в смъртен враг. Ето и антидота, предоставен от екипа ни, който пътува поне веднъж седмично:

1. Игри на прохладно

bowling-varna


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Вече наближава 2 часът. Тъкмо сте обядвали и се чудите дали да се осмелите за пореден ден да наминете „за малко“ през плажа и накрая да завършите като раци, при това врели в тенджера. Е, ние имаме по-добро решение: игри на прохладно. Били те в някой мол или скрити на крайбрежна улица – тези атракции ще откриете точно в големите градове. А ако искате и конкретно предложение от нас, изборът ни е винаги един: Playground! Достъпна локация, наличие на всичко, което можете да искате: електронни игри, билярд, боулинг и едно от любимите ни места – барът за разхлаждащи коктейли и питиета. Ако с вас имате и малки госпожици и господа – мястото предлага и специален детски кът, където те могат да потънат в собственото си царство.


2.Барове

beach-84533_1920

Като заговорихме за любимите ни места в Playground, нямаше как да не оставим място за този раздел. Но не просто барове, насочете се към плажните. Седнете под сламените чадъри, поръчайте си един леден коктейл и се гмурнете във вечните „плажни“ активности, които не включват потене – игри на карти, на табла, на зарове или чисто и просто класическо клюкарстване! А кои са най-хубавите места за практикуването на тази любими наши активности? Искрено ви съветваме – насочете се на юг към нашите любимци Лозенец, Созопол и Синеморец, но сме убедени, че и вие ще откриете вашите!

3. Ресторанти

risotto-1485024_1920

Един от начините, по който най-добре разпускаме, и се социализираме, и усещаме някое място, е чрез вкусовите вкусване на разнообразни кулинарни изкушения. Разходете се до ресторантите в околията, за които слушате вече 5-та година поред, но и така не сте посетили! Ето и кои 3 места ви препоръчваме да посетите: Pelican; При Димо; Античен Кладенец. Повярвайте ни, няма да съжалявате за нито 1 от 3-те избора!

4. Избягайте

pathway-1149113_1920

Ами какъв по-добър начин освен буквално да „избягате“? Нарамете екипировката за поход и се спуснете в приключение към неизвестното! Изследвайте девствени плажове, наслаждавайте се на красиви гледки и мистични кътчета. И най-важното: НЕ забравяйте да се снимате за социалните мрежи и да накарате всички да се чудят къде сте били!

5. За смелите!

paragliding-918721_1920

Почти сме сигурни, че смелите си знаете какво да правите, но никога не е късно да експериментирате. Затова качете се на джет, карайте водни ски, опитайте каяк, а защо не и да полетите над водата! Всичко, което не сте правили, е добре дошло, за да не прегреете както от жега, така и от скука. А нека да ви кажа и чисто личния ми „guilty pleasure”: отскочете до „главната“ и се татуирайте (само внимавайте да не сте прекалили с баровете преди това).

6. Партита

13697115_1053724588008183_1184755941128801683_n

Тъй като 5-ият ни съвет касаеше една малка част от вас, решихме да ви дадем и един бонус, който е в лятната ни програма тази година. Морските партита, било то дневни или нощни, са нещото, което винаги ще помним с усмивка. Тази година се завръщат и едни от нашите вечни любимци: Sun & Moon Pool Party. Затова въпросът тук е един: „Готови ли сте!“.

И помнете: „От сън спомен няма!“, затова не прегрявайте! 🙂

deckchairs-355596_1920

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!