5 дестинации в Мелбърн, които не бива да пропускате

И преди сме ви разказвали много за Мелбърн. Днес обаче ще ви покажем 5 ключови места от града, които са особено любими на конкретен тип пътешественици.

Повдигаме темата за Милениумите, като поколение, тъй като за него е доста характерно това, че поставят пътешествията и нуждата от тях на челните места в приоритетите си. Това са хората от т.нар. Поколение У, което учените побират в границите между 1980 година и края на 90те години на миналия век. Оттам и името “Милениалс”. Според последните проучвания, около 86% от тях пътуват често, за да се докоснат до нови култури, 82% от тях избират да пътуват до различни дестинации, като избора им е базиран на онлайн ревюта и коментари. А около 76% от тях пътуват, като базират избора си на приятелски препоръки и опит.

Повечето от тези хора разчитат на интернет, когато става дума за пътуване, а и не само. Това е поколението, което обикновено е твърде запознато с комуникации, технологии и медии и да начертаят новото си пътешествие, посредством информация от интернет, е нищо работа за тях.

Голяма част от хората, които попадат в рамките на това поколение У, днес са между 20 и 30 годишни. Обичайно, те се интересуват от повече забавления и нови начини за пътуване, които могат да си позволят без особени усилия. А ако и ти си от тях, ето къде ще те заведем днес 🙂

1. Kettle Black Bar

The-Kettle-Black-Bar-in-Mlebourne

Милениумите са известни с това, че публикуват всичко, което правят, мислят, хапват, виждат. Социалните мрежи са тяхното място. И затова се стремят към такива места, на които могат да се тагнат, да снимат нещо наистина впечатляващо, да направят някоя друга инстаграм снимка, да я филтрират и да я публикуват. Е, Kettle Black Bar е едно от тези места. Дори само да разгледате снимки на мястото, веднага ще разберете, че има какво да снимате 🙂 Мелбърн е известен с невероятното си кафе, така че не забравяйте да му се насладите.

2. Национална галерия “Виктория”

National-Gallery-of-Victoria

Голяма част от поколението У е доста арт насочено. Затова ви предлагаме да посетите Националната галерия “Виктория”. Това е най-старата публична художествена галерия в Австралия, която притежава над 68 000 произведения на изкуството. Красиви витражи, невероятна архитектура, шедьоври на изкуството във всичките му направления. Заслужава си да се посети.

3. Уличното изкуство на Хозиър Лейн

street-art-Melbourne-Australia

Това е едно от нещата, които не се пропускат, когато сте в Мелбърн. Уличните графити са невероятно красиви и са изрисувани от наистина много талантливи и креативни артисти. Освен това, мястото постоянно се променя. Затова не забравяйте да го посещавате всеки път, когато пътувате до Мелбърн.

4. Пазарът “Кралица Виктория”

Queen_Victoria_Market_Melbourne_Australia
Прочутият пазар „Виктория“ е огромен и най-вероятно предлага всичко, от което се нуждаете и не се нуждаете. Ще бъдете сериозно изненадани от свежите и пресни плодове и зеленчуци. Отделно от това, пазарът е една от историческите забележителности в града. Това е най-големият отворен маркет в цялото южно полукълбо. Не забравяйте да се пазарите, това е част от приключението да пазарувате тук.

5. Сейнт Килда

luna-park-melbourne

Цялото предградие Сейнт Килда изглежда невероятно. Ярки светлини, луна парк, много забавления, адреанлин, възможност да се отпуснеш и да бъдеш отново дете, колкото ти се иска. В предградието се намира и плажът Килда, където пък просто можете да релаксирате.

източник: ТОЕ
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!