Австралия - слънчева и прекрасна

Единствената държава, която заема цял континент – това е Австралия. Шеста по големина в света, тя е едно от най-интересните кътчета на планетата. Наричат я още „долната земя“ заради географското й разположение.

На юг от Австралия са Големият Австралийски залив и Басовият проток, който я отделя от остров Тасмания. Източните брегове се мият от Коралово и Тасманово море, които са част от Тихия океан. На изток се намира и Големият бариерен риф.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В Австралия има изключително много пустини, които са съсредоточени в централната и западната част на континента. Зимата там е от април до септември, температурите са между 20 и 30 градуса, а валежите са рядкост. Природата на страната е много разнообразна – срещат се уникални растения и животни, някои от които отровни, както и торбестите бозайници, които не живеят никъде другаде по света. Неслучайно повечето хора се сещат веднага за кенгуро, когато чуят „Австралия“.

Официалният език в страната е австралийски английски, който се доближава до британския, а 64% от населението са християни. Австралия е разделена на 6 щата, а столицата е Канбера. Най-големият и най-популярен град е Сидни, следван от Мелбърн, в близост до който можете да видите Дванадесетте апостола (Twelve Apostles) – природен феномен, който представлява група скални образувания, извисяващи се насред вълните на самия австралийски бряг.

Twelve-Apostles

Ако посетите Австралия, задължително трябва да отидете в зоопарка Таронга, намиращ се на северния бряг на Сидни Харбър. Таронга е една от най-красивите и най-големите зоологически градини в света с над 2600 животински обитатели. Друга задължителна визита е Операта в Сидни, изградена през 1973 година от Йорн Утсон, която печели признанието за едно от най-вдъхновяващите строителни чудеса на 20 век.

Друга дестинация в Австралия, която се радва на широка популярност, е Харбър бридж. Скалата Урулу също заслужава вашето внимание със своите 318 метра и промяна на нюансите в зависимост от часа.

Плажовете в Австралия също са невероятни. Ето ви нещо много любопитно: ако посещавате по един нов плаж всеки ден, ще са ви необходими 27 години, за да обиколите всички плажове на континента!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!