Топ 5 сгряващи напитки за зимата

Градусите на термометъра падат ли, падат – зима е! Опитваме се да се сгреем по всевъзможни начини: обличаме дебели дрехи, екипираме се с шапки, шалове и ръкавици. Често обаче това не е достатъчно, особено ако сме на екскурзия и се разхождаме навън или ни се налага да чакаме по-дълго градски транспорт на открито. В такива моменти никак не е зле да отскочим до най-близкото заведение, където да си вземем някоя сгряваща напитка. Разбира се, можем да си я приготвим и вкъщи и да й се насладим заедно с най-любимите ни хора, забравяйки за студа зад прозорците и вратите. Ето кои са петте най-популярните напитки за зимата!

Чай


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

чай

Кралят на напитките през зимата – чаят! Каквито и ароматни билки да изберете, няма да сгрешите. Чаша топъл чай е незаменим приятел в студените дни. Добавете мед или лимон на вкус и ще получите полезна сгряваща напитка, която можете да консумирате в неограничени количества по всяко време на денонощието. Чаят е традиционно питие за много страни, но на особена почит се радва във Великобритания и азиатските държави.

Ирландско кафе

Food-Irish Coffee

Това не е класическото кафе, с което да се разсъните сутрин, но в късния следобед или ранната вечер, когато сте приключили работа, е перфектната напитка за сгряване. Както вероятно знаете, в нея се съдържа алкохол. Класическият вариант се прави от кафе, ирландско уиски, сметана и кафява захар. Ако твърдо предпочитате кафето пред чая, този ирландски приятел е вашето спасение през зимата!

Греяно вино

vino

Най-известната сгряваща алкохолна напитка през зимата, която се приготвя практически навсякъде, с малки различия според държавата, в която сте. Особено популярна е в ски курортите, както и в Германия – там го наричат Glühwein (пламтящо вино) и го пият в огромни количества през зимата. Най-често съдържа горещо червено вино, захар и подправки, често се добавят и плодове.

Грог

grog

Грогът също е много популярна зимна напитка, чиято история се свързва с Кралския военноморски флот на Великобритания. Днес съставките му са разнообразни според мястото, където си го поръчвате – може да съдържа захар, мед, билки и подправки, плодове, карамел и дори бита сметана. Алкохолното съдържание на грога е много по-високо, отколкото на греяното вино, така че трябва да го консумирате внимателно. По традиция, класическият грог се прави с черен чай и ром, но в много от вариантите се използва коняк.

Пунш

punsh

Пуншът е топъл коктейл от пет съставки – плодов сок, вино, ром, захар и подправки. Особено популярен е в САЩ. Разбира се, и при него има най-различни варианти, като често ромът се замества с коняк или бърбън, захарта – с мед, а виното – с гореща вода. Пуншът не трябва да е много силен, затова за него се използват сухи трапезни вина, които не съдържат захар. Единствената задължителна съставка във всички варианти е плодовият сок.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!