Стена от гигантски книги посреща в американска библиотека

Едва ли можем да си представим по-подходяща идея за дизайн на свързана с четене сграда от тази, която са осъществили в Градската библиотека на Канзас Сити, Мисури. През 2006 година управата на библиотеката решава да построи нов паркинг, тъй като има нужда от повече места, където и служителите, и посетителите да могат да оставят колите си. За да направят постройката по-красива, те търсят креативни предложения за екстериорния й дизайн – и така се появява стената от книги.

kansas-city-library


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Тази гигантска „лавица“ е изградена от 22 книги, като в подбора им се е включило цялото население на града. Сред заглавията, които се виждат подредени в нея, са „Параграф 22“, „Властелинът на пръстените“, „Ромео и Жулиета“, „451 градуса по Фаренхайт“, „100 години самота“, „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Всяка от книгите е висока около 7 метра и половина и широка 2,75 метра. Как да не ти се прииска да влезеш в тази библиотека? Още повече, че има много какво друго да предложи на всеки, който обича да чете, освен атрактивната стена – във фонда й се съхраняват над 2 и половина милиона книги.

kansas-city-public-library-missouri

wall-of-books

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!