Снежнобялата пустиня на Ню Мексико

Има едно място в света, където пясъците толкова наподобяват сняг, че въпреки високите температури гледката те кара да се чувстваш като на полюсите – националният монумент „Бели пясъци” (White Sands National Monument )в пустинята Чихуахауа в Ню Мексико, САЩ.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

 

Това изключително място се слави със снежнобелите си пясъци. Цветът им се дължи на гипсовия пясък, който се е образувал от разрушаването на скалите и натрошаването на по-едри скални късове.
Животинският свят напълно се е приспособил към тази бяла приказка, която се разпростира на 710 кв. км, а малкото растения напълно контрастират на снежните дюни. Освен неповторимата гледка, националният парк предлага и пясъчна пързалка, по която можете да се повозите с истинска шейна, но на 40-градусова жега.

Ако решите да посетите това място, имайте предвид, че е най-добре да го направите през пролетта или есента, когато времето в Ню Мексико ще е най-благосклонно към вас. Съветваме ви да проверите и работното време, защото White Sands се намира в близост до зона на тестване на ракети и от време на време е затворено за посетители.

Тагове

пустиня САЩ
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!