Остров Норфолк – далечно кътче със спиращи дъха гледки

След обещанията на синоптиците за валежи тези дни, решихме да потърсим някое местенце, което да порадва поне окото с чистото си нощно небе, жарко слънце, прекрасни гледки и много усмивки.

Открихме го в Южния Тихи океан: остров Норфолк. Разположен е между Австралия, Нова Зеландия и Нова Каледония, и е австралийска територия. Съчетание от борови гори, свежи зелени поляни, красиви пейзажи и кристално чиста вода, придружено с усмихнати хора – това е Норфолк, възможност на един дъх да поемеш от чудесата на природата.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

norfolk-4

Норфолк е с население от 2300 човека и не е от топ популярните туристически места, макар че онези, които го посетят, остават очаровани от красотата му. Има и достатъчно разнообразни възможности за настаняване – от скромни бунгала до 5-звездни хотели.

norfolk-2

Островът е малък, спретнат и дава възможността да бъде обходен надлъж и нашир с разходки. Заради скромната територията няма публичен градски транспорт и ако сте турист, придвижването става или с нает автомобил, или пеша. Точно в това се крие чарът на Норфолк – можете спокойно да избягате от градските неразбории и шумотевици и когато искате да се раздвижите, да метнете една раница с всичко необходимо и просто да повървите, докато се любувате на заобикалящите ви красоти.

norfolk-5 norfolk-6

Типично за австралийската природа и климат, бреговете на Норфолк са ту стръмни скали, ту малки коралови рифове и заливи. През годините местните жители са търгували само чрез корабни доставки на Каскада Бей – една от малкото достъпни части от бреговата линия на острова. А единствената безопасна зона за плаж, плуване, гмуркане и други водни атракциони е Емили Бей – сгушен залив, защитен от малък коралов риф в Тихия океан.

norfolk-8

Любителите на по-екстремните преживявания могат да се порадват на големи вълни в заливите на Ансън и Бол, където сърфингът е повече от вдигащо адреналина изживяване.

Учените казват, че островът е част от базалтов вулкан, активен преди около 2,3 – 3 милиона години. Сегашните формирования на хребета Норфолк, съставени главно от скали и пясъчни равнини, се считат за останки от потъналия континент Зeландия.

norfolk-3 norfolk-7 norfolk-9 norfolk-10

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!