3 причини да посетим остров Мавриций

Плаж, коктейли и безгрижни дни кой не ги обича? Ако искате да се озовете на екзотичен плаж, където водата е кристално чиста и където температурите са винаги високи, навярно остров Мавриций е мястото, което трябва да бъде вашата следваща дестинация. Местоположението на островната държава е насред Индийския океан, като там всеки турист може да изживее най-незабравимата семейна или соло ваканция в живота си. Забележителностите по тези географски ширини са изключително много, както и възможностите за преживявания, от които адреналинът ви ще се покачи драстично!

Защо да отидем на екзотична почивка?

Почивки до Мавриций


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Когато у нас е зима и няма почти никакви възможности за приятни занимания на открито, в другата част на света животът кипи с пълни обороти… Отивайки на почивка на остров Мавриций, можем да забравим за студа и валежите от дъжд и сняг. Една такава тотална промяна в климата и обстановката ще покачи не само градусите на термометрите, но на настроението ни, споделят от туристическа агенция Екватор БГ.

Организираните екскурзии са изгодни и много добре планирани, така че туристите да могат да видят основните забележителности и да “вкусят” от местните бит и култура. Вашата следващата почивка на остров Мавриций може да се превърне в пътуването на живота ви, за което никога няма да ви омръзне да говорите отново и отново. Информация за тази дестинация има в изобилие в интернет пространството, а в следващите редове ще обобщим по-важната от нея.

3 причини да посетим остров Мавриций

Едва ли има турист, който да има нужда от убеждаване, че да се съгласи да отиде на почивка в островната държава. Въпреки това е добре да знаете малко повече за това място, преди да стегнете куфарите и да се отправите на път. Ето кои са 3-те основни причини да отидете до остров Мавриций:

  • забавление на макс – водни спортове, гмуркане, плаване и други вълнуващи приключения ви очакват на екзотичния остров. Без значение дали си падате по екстремните занимания или предпочитате спокойни дейности като почивка и СПА процедури или дрямка под някоя палма, там ще можете да се докоснете и до двете;
  • вкусна кухня – интересен факт е, че традиционните ястия са преобладаващо френски, защото Република Мавриций е свързана както политически, така и икономически с Франция. На острова ще можете да опитате още и индийска храна, а и стандартните бързи храни, характерни за нашите географски ширини – пица, сандвичи и др.;
  • екзотика, която създава усещането, че си в Рая – ето това е най-съществената причина да се замислите за почивка на остров Мавриций. Разходка с лъвове (защо не), гигантски костенурки, ярко сини води, безкрайни пясъчни ивици и слънце през цялата година – потопете се в Рая час по-скоро.

Всеки може да прави много неща, когато е на почивка в остров Мавриций. Освен да се забавлява до насита, туристът има възможност да посети и културни обекти като храмове, да наблюдава делфините, да се сдобие с бижута на изгодна цена и да се наслади на живописна природа – планини, водопади, пещери, джунгли и др.

Как да се подготвим за предстоящата почивка?

Всяко едно пътуване, без значение дали е екзотично, или в рамките на Европа, трябва да бъде внимателно организирано, за да протече по план от първия до последния ден. Именно затова е препоръчително да започнем с подготовката поне месец преди датата на почивката така няма да пропуснем нищо, а дори и това да се случи, ще имаме достатъчно време за реакция.

Организирането на почивката на остров Мавриций също не прави изключения. За там ще ви е нужен международен паспорт, но с уговорката, че става дума за пътуване с агенция. Преди да започнете да оглеждане оферти, научете повече за това място – коя е столицата, каква е валутата, как е добре да се обличат туристите, както и какво може да се открие във вътрешността на страната. Всяка информация би била полезна, за да е престоят ви на острова пълноценен разберете и какви забележителности има, така ще да планирате ваканцията си до последния детайл.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.