Няколко нюанса от Сиатъл - 2 част

Първа част можете да прочетете ТУК

Продължаваме да се разхождаме из дъждовния, но толкова чаровен Сиатъл. Време е да стигнем и до най-емблематичните места, без които обиколката из най-големия град на щата Вашингтон би била непълна.

8. Seattle Waterfront

13

Уникална крайбрежна зона по протежението на Аляска Уей. Мястото предлага пътеки, кейове, паркови пространства и зони за отдих, в които можете да се насладите на спокойствие и гледка към брега.

9. Washington State Ferries

15

Фериботната система на щата Вашингтон е най-голямата в Съединените щати. Всяка година на борда на 28 ферибота се превозват 23 милиона пътници по 20 плавателни терминала. Би било направо престъпление да отидете до Сиатъл и да не се качите на ферибот.

10. Seattle Aquarium

16

120 000 галонен аквариум, пълен със сьомга, живи морски анемони, морски звезди, коралов риф от Тихия океан, морски бозайници и всякакви други представители на морския свят.

11. Seattle Great Wheel

Seattle Great Wheel

Най-новата атракция на Сиатъл – огромното виенско колело, извисяващо се на височината на небостъргачите в града. Всяка от гондолите на колелото е изцяло затворена, което дава възможност атракционът да се ползва целогодишно. Гледката от него е повече от невероятна.

12. Seattle Center Monorail

100_9489

Чудесен начин да скокнете, буквално, от шопинг ядрото на града до многото атракции в центъра на Сиатъл. Футуристичният влак на една релса в града е не само атракция за туристите, но и превозва около 2 милиона пътници.

13. Space Needle

25

Определено най-голямата забележителност на Сиатъл, която сме виждали многократно в хилядите холивудски продукции, снимани в града. Космическата игла предлага пътуване към небето, изискана вечеря и преживяване, което никога няма да забравите. Гледката от там излиза далеч от пределите на Сиатъл и неговите предградия.

14. Woodinville Wine Country

26

Този път не сме в центъра на града, а на 30 минути път извън него – в Удънвил, провинцията, която е дом на десетки местни винари, изби и дегустационни стаи. Любителите и ценителите на виното биха могли да опитат вкусове от всички краища на Щатите. Освен с виното, провинцията впечатлява с добра кухня, красиви планински гледки, колоездене и виещи се пътеки за разходка и отдих.

На брега на Тихия океан, с различни от познатите ни европейски традиции и култура, Сиатъл е интересен не само с футуристичните си сгради, фериботите и небостъргачите. Градът е емблема на Зеления щат – Вашингтон, и определено заслужава внимание за поне няколко дни, дори и само веднъж в живота.

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!