Няколко нюанса от Сиатъл - 2 част

Първа част можете да прочетете ТУК

Продължаваме да се разхождаме из дъждовния, но толкова чаровен Сиатъл. Време е да стигнем и до най-емблематичните места, без които обиколката из най-големия град на щата Вашингтон би била непълна.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

8. Seattle Waterfront

13

Уникална крайбрежна зона по протежението на Аляска Уей. Мястото предлага пътеки, кейове, паркови пространства и зони за отдих, в които можете да се насладите на спокойствие и гледка към брега.

9. Washington State Ferries

15

Фериботната система на щата Вашингтон е най-голямата в Съединените щати. Всяка година на борда на 28 ферибота се превозват 23 милиона пътници по 20 плавателни терминала. Би било направо престъпление да отидете до Сиатъл и да не се качите на ферибот.

10. Seattle Aquarium

16

120 000 галонен аквариум, пълен със сьомга, живи морски анемони, морски звезди, коралов риф от Тихия океан, морски бозайници и всякакви други представители на морския свят.

11. Seattle Great Wheel

Seattle Great Wheel

Най-новата атракция на Сиатъл – огромното виенско колело, извисяващо се на височината на небостъргачите в града. Всяка от гондолите на колелото е изцяло затворена, което дава възможност атракционът да се ползва целогодишно. Гледката от него е повече от невероятна.

12. Seattle Center Monorail

100_9489

Чудесен начин да скокнете, буквално, от шопинг ядрото на града до многото атракции в центъра на Сиатъл. Футуристичният влак на една релса в града е не само атракция за туристите, но и превозва около 2 милиона пътници.

13. Space Needle

25

Определено най-голямата забележителност на Сиатъл, която сме виждали многократно в хилядите холивудски продукции, снимани в града. Космическата игла предлага пътуване към небето, изискана вечеря и преживяване, което никога няма да забравите. Гледката от там излиза далеч от пределите на Сиатъл и неговите предградия.

14. Woodinville Wine Country

26

Този път не сме в центъра на града, а на 30 минути път извън него – в Удънвил, провинцията, която е дом на десетки местни винари, изби и дегустационни стаи. Любителите и ценителите на виното биха могли да опитат вкусове от всички краища на Щатите. Освен с виното, провинцията впечатлява с добра кухня, красиви планински гледки, колоездене и виещи се пътеки за разходка и отдих.

На брега на Тихия океан, с различни от познатите ни европейски традиции и култура, Сиатъл е интересен не само с футуристичните си сгради, фериботите и небостъргачите. Градът е емблема на Зеления щат – Вашингтон, и определено заслужава внимание за поне няколко дни, дори и само веднъж в живота.

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!