Няколко нюанса от Сиатъл - 1 част

Сиатъл е най-големият град в щата Вашингтон, САЩ и едно от добре развитите пристанища на Тихия океан. Ако включим и предградията си, броят на жителите му достига 3, 2 милиона. Вероятно няма човек, който да не живее с впечатлението, че в този град дъждовните дни преобладават. И е почти така – от 365 дни в годината, 150 са дъждовни.

Въпреки влажния климат, Сиатъл е една привлекателна дестинация. Градът е известен с това, че в него се намират централите на Старбъкс, Амазон, Майкрософт, както и голяма част от заводите на Боинг.
Освен с индустриалния си облик, Сиатъл привлича и с доста интересни места. Ето и някои от тях!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Pike Place Market

3

Местните го окачествяват като една от най-големите забележителности на града. Блестящи плодове и зеленчуци, препълнени със свежи цветя маси, ръчно изработени бижута, дрехи и подаръци. Чудесно място, на което можете да се насладите на страхотни заведения за хранене и фантастична храна.

2. The Family of Seattle Art Museums

5

Разположен в центъра на града, Музеят на изкуствата в Сиатъл представя предмети и колекции на автори и творци от цял свят.

3. Central Public Library

6

Градската библиотека е атрактивна както заради архитектурния си облик, така и заради колекциите книги, достъпни за читателите. Близо 10 хиляди стъкла се сливат с над 4500 тона стомана. Този тип изграждане впечатлява дори и тези, които всеки ден минават покрай нея.

4. International District

7

Така нареченият Интернационален квартал на града. Това е мястото, където всякакви култури се сливат. Ароматни азиатски кухни, безброй магазини, които предлагат от прясна риба до традиционни билки. В квартала се организират традиционни фестивали като този на Дракона, „Есенна луна“ и други.

5. Pioneer Square

9

Мястото се смята за родно на самия Сиатъл. Богато историческо местенце, известно с Неоренесансовия си стил, нощния живот, вкусните места за обяд и странните бутици.

6. Kerry Park

11

Ако искате да видите Сиатъл като на пощенска картичка – това е мястото. Ще се насладите на панорама от южната страна на хълма Кралица Ан до най-известните точки на града. А ако времето позволява, гледката може да стигне и до планината Рение.

7. The Chinese Room & Observation Deck at Smith Tower

12

Другото място, от което можете да получите 360° гледка на града от 35-тия етаж – „Китайската стая“ в Smith Tower.

Очаквайте продължение!

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!