Най-зрелищните места, създадени от природата, в 10 снимки

Насладете се на най-зрелищните природни забележителности на планетата. И да, всички те съществуват и не са поредния колаж.

Fly Geyser, Невада, САЩ


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Този гейзер не е 100% естествен – образувал се е случайно. През 1964 г. разкопки с цел добив на геотермална енергия са причинили издигането на минералите в тази странна форма, на която можем да се любуваме днес.

1

Great Blue Hole, Белиз

Тази странност вече е изцяло естествена. Синята дупка е широка 300 метра в диаметър, а дълбочината й достига 125 метра, което я прави предпочитано място за скуба дайвинг.

2

Plitvicer Seen, Хърватска

16-те Плитвишки езера в Хърватия са подредени стъпаловидно и са свързани с водопади. Можете да ги разгледате по пътеки, както на снимката, или с лодка.

3

Zangye Danxia, Китай

Релефните пясъци на Zangye Danxia са в характерни колоритни и цветни формации. Техните слоеве разкриват милиони години от историята и праисторията.

4

Striped icebergs, Антрактида

Антарктида притежава множество “извънземни” природни чудеса, всички в бял или синкав цвят, а понякога и на ивици – и, разбира се, замръзнали.

5

The Door to Hell, Туркменистан

Историята на „Вратата към Ада“ датира от 43 години, когато изследователи идват да търсят природен газ. Част от земята пропада и притеснени, че навън може да изтече отровен газ, те решават да запалят дупката. Така се получава тази огнена яма, от която до ден-днешен продължава да излиза природен газ, обвит в пламъци.

6

Côte d’Albâtre, Франция

Белите скали от креда се разпростират на над 120 км. и достигат височина 100 метра, образувайки на места странни структури като арката на Étretat.

7

Bryce Canyon, САЩ

Този каньон е известен с разположението си – 2 000 метра надморска височина в щата Юта, както и с пирамидалните си скални образувания.

8

Salar de Uyuni, Боливия

Най-голямото солено езеро в света (с площ от 10 582 кв. км, за да бъдем точни) наподобява огромно замръзнало огледало.

9

Pamukkale, Турция

Тези горещи минерални извори привличат толкова много туристи, че достъпът до тях вече е ограничен, за да се запази природното чудо за поколения напред.

10

Тагове

Класации
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!