Най-добрите плажове за 2018 /част 3/

Вярваме, че вече сте се влюбили в някои от дестинациите, с които ви запознахме в първа и втора част от класацията за Най-добри плажове за 2018 година. Днес ще ви отведем до още няколко забележителни плажни дестинации, които несъмено ще ви оставят без дъх!

18.Агонда Бийч, Гоа, Индия

Единственият индийски плаж, който се появява в топ 25, е Агонда Бийч, намиращ се в туристическата гореща точка на Гоа, в западното крайбрежие на страната. Бреговата линия е осеяна с малки плажове и не е необичайно да видите коне, както и крави, които се разхождат по пясъка. Впечатлените посетители споделят в TripAdvisor: “Един от най-хубавите и най-чистите плажове на Гоа. Ако имате късмет, можете да видите как костенурките снасят яйцата си на плажа, което е наистина невероятно преживяване ”

19.Плажът Клеопатра, Анталия, Турция

Плажът Клеопатра е известен със своите дълбоки сини води и златист, ситен пясък. Разположен е на брега на Анталия и е един от най-предпочитаните плажове в Европа. Повече от 68% от хората, прегледали плажа в TripAdvisor, го оценяват като “отличнен”, а други 28% заявяват, че е “много добър”. Един от туристите пише: “Видяхме, че този плаж е високо оценен и определено има защо. Слънцето се слива с хоризонта на Средиземно море. Гледката е впечатляваща. ”

20.Галапагоски острови

СНИМКА: BLINKING IDIOT

Галапагоските острови привличат не само любителите на природата, но и игуаните. Много от посетителите на този плаж се гмуркат, за да срещнат морски лъвове и костенурки, докато други пътуват по трасето на Дарвин, за да видят фламинго или други екзотични същества.

21.”Spiaggia dei Conigli”, Лампендуса, Италия

На италианския остров Лампедуза, разположен в средата на Средиземно море, плажът “Spiaggia dei Conigli” е най-популярен сред посетителите. Името му на италиански език се превежда като “плажът на зайците”, въпреки, че е най-известен с колониите от дървесни костенурки. Един от посетителите споделя: “Ако търсите красив, малък плаж без вълни, топла кристално чиста вода, риба, мек бял пясък и ярко слънце, този италиански остров е мястото!”

22.Шарм Ел Лули, Египет

Зашеметяващият бряг на Шарм Ел Лули в Египет привлича гмуркачите, които искат да видят красивите корали и дивите морски животни. 75% от хората, които оставят мнение за плажа в TripAdvisor, го оценяват като “отличен”, най-вече заради белия пясък и кристално чистата вода. Един от посетителите пише: “Чудесно място за гмуркане. Това е рай. Кораловият риф е невероятно красив! ”

23.“Nungwi Beach”, Занзибар, Танзания

Плажът се намира в най-северната точка на острова и е заобиколен от коралови скали. Един от посетителите споделя в TripAdvisor: “Посетих много плажове по целия свят, но този със сигурност ми е най-любим!”

24.Пунта Ува Бийч, Коста Рика

Плажът Пунта Ува в Коста Рика е огромен пясъчен участък, който до голяма степен е почтни недокоснат. Според туристите, Пунта Ува е изумителен райски плаж, който задължително трябва да бъде видян и изпитан!

25.Белият плаж , Филипините

Белият плаж, намиращ се в в сърцето на Филипините, завършва класацията на топ 25 най-добри плажове в света. Той е смятан за един от най-добрите и красиви пясъчни плажове, които буквално могат да те оставят безмълвен.

Източник: DailyMail
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!