Най-добрите плажове за 2018 /част 2/

След като ви запознахме с първите 9 най-добри плажове в класацията на TripAdvisor, е време да ви отведем още по-надалеч и да ви потопим в екзотиката на останалите райски плажни дестинации, считани за задължителни в списъка на всеки пътешественик.

10.Плая Норте, Исла де Мухерес, Мексико


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Хората обожават топлите води и яркото слънце, което огрява плажа в Плая Норте – дестинация която привлича туристите, посещаващи Мексико. Някои от пътешествениците, оценяват Плая Норте в TripAdvisor, като най-добрият плаж в Мексико.

11.Елафониси, Крит, Гърция

Плажът Елафониси в Крит е на по-ниска позиция в класацията, в сравнение с миналата година. За разлика от много други плажове, пясъкът тук изглежда почти розов, докато водата е относително плитка. Туристи споделят, че пясъкът напомня за червен гранат, а топлата и чиста вода е просто разкошна. Пътешественици оценяват дестинацията като една от най-магическите в целия свят.

12.Фалезия, Албуфейра, Португалия

Необичайният червен пясък и драматичните скали, заобикалящи залива, са отличителни за плажа Фалезия. Той се простира на шест километра по крайбрежието и е украсен с борови дървета. За да има достъп до плажа, са направени дървени стъпала, разположени по скалите. Туристи споделят: „Плажът е  изумителен! Гледката е фантастична “

13. “Fig Tree Bay”, Протарас, Кипър

Кристалната вода и изобилието от шезлонги означава, че залива “Fig Tree Bay” в Кипър е един от най-добрите плажове в Европа. В TripAdvisor, 70% от туристите са го оценили като отличен. Плажът е най-известен с разнообразните водни спортове, които се практикуват. Един от отзивите гласи: „Водата е толкова ясна и девствена. Това е един от най-хубавите и живи плажове, които някога съм посещавал! “

14.Борнмът, Дорсет, Англия

Най-високо оцененият бряг в Обединеното кралство в TripAdvisor, е плажът на Борнмът. Съветникът на  Бърнмут, заяви: „За нас е удоволствие и чест да застанем на върха в списъка на TripAdvisor. Развълнувани сме от високата си позиция в тази международна класация. Като най-добрият крайбрежен град в Обединеното кралство, сме изключително горди и с нетърпение очакваме туристите всеки сезон!“

15.“Anse Lazio”, Праслин, Сейшелски острови

Плажът “Anse Lazio”, намиращ се на Сейшелските острови не е лесно достъпен, но туристите, които са стигнали до него, не могат да се наситят на белия пясък и кристално чистите води.

16.Менли бийч, Сидни, Австралия

Източник: Kim

Най-добрият плаж в Австралия е известният Менли Бийч в Сидни. Той е любим на сърфистите. Тази дестинация привлича осем милиона туристи всяка година, а пътуването до там отнема не повече от 30 минути с ферибот от известното пристанище в Сидни.

17.Плажът в Санта Моника, Калифорния, САЩ

Друг плаж, популярен сред сърфистите е Санта Моника в Калифорния. Тази дестинация е идеална за романтична почивка или разходка. Плажът се намира близо до известния магистрален път на Тихия бряг и е дълъг три километра и половина.

Очаквайте продължение!

Източник: DailyMail 
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!