Мечтаното туристическо яке събра 1 милион долара за 2 седмици

Удобната дреха за пътуване е от изключителна важност, а ако комфортът е съчетан и с функционалност, то усмивката на лицето е гарантирана още на заминаване и шансовете да се запази през целия път нарастват неимоверно. Колко важно е това доказва и един проект, който спокойно може да бъде наречен „мечтаното туристическо яке“.

Дрехата комбинира 15 пътнически джаджи в 1 – и то без да изглежда смешно или неудобно. Вероятно точно това е причината създателите на мултифункционалното яке да постигнат невероятен успех в кампанията за финансиране, която пускат в Kickstarter на 7 юли 2015 г. Целта, която си поставят, е да съберат 20 000 долара, за да могат да започнат производството му. Само две седмици по-късно набраните средства са над 1 милион долара!

Според компанията-производител сред 15-те събрани в якето функционални „добавки“ за пътуване са вградена качулка, надуваема възглавничка за врата (надува се за 2 секунди, а изпускането на въздуха става само с един бутон), маска за очи (от онези, които си слагаш в момент на отчаяние, че ти се спи зверски при нощно пътуване, а съседът ти държи да чете на светната лампа), цип, който може да се ползва като писалка, както и джобове за всевъзможни неща – от очила и напитка до таблет и смартфон.

qke_original

qke2

И ако удобството и функционалността не са ви достатъчни, то производителите са помислили и за дизайна – предлагат по четири вида дамски и мъжки модели, така че всеки да може да си избере този, който пасва най-добре на модните му предпочитания. Ние с удоволствие бихме се обзавели с такова яке за следващите ни пътувания, а вие? 🙂

qke4-1

qke4-2

За Петя
Пътуването е състояние на духа. Колкото и далеч да стигнеш, колкото и нови места да посетиш, колкото традиции и култури да опознаеш, ако не отвориш сърцето си за тях, все едно не си излязъл от дома си.