Като птиците, или защо това е един от най-готините хостели в света

Ако не сте от най-придирчивите пътешественици, които държат непременно да спят в супер луксозни хотели, то това местенце трябва задължително да влезе в списъка с дестинации, които да посетите! Kadir’s Tree House Hostel е един от най-високо ценените хостели по света – не само заради усамотеното си и пленително местоположение, но и заради магнетичността, която се крие в цветовете и дизайна на къщичките по дърветата, които пък те карат да се чувстваш волен и свободен като птица.

2


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Кадир се намира в близост до брега на Средиземно море – в Олимпус, на 50 км от Анталия, най-големия международен морски курорт на турската Ривиера. На Олимпус често му казват „село“, макар че всъщност се състои от няколко туристически къщи за гости (бунгала) и хостели, разположени на тесен път, пресичащ долината. На близкия плаж са Руините на Лучия – важен древен град, който датира от римско време, които също заслужават внимание.

Еко хостелът предлага разнообразие от настаняване – 6 помещения с двуетажни легла, бунгала и къщи на дървото, като всички са абсолютно достъпни. Цените за настаняване започват от 30 турски лири, което е около 10 евро на вечер по време на активния сезон (от април до септември).

3

Освен удоволствието от престоя в такъв тип неконвенционални, свободни по дух селища, се предлагат и много дейности, които си заслужава да се опитат – морски каяк, скално катерене, пешеходни турове през Национален парк Олимпус, планинско колоездене, разходки с лодка, гмуркане или нощна разходка до Вечния пламък на Химера (място, на което се получава огън от подземни газове).

4 5 6 7 8 9

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!