Какво ще кажете за невероятните Дружествени острови?

Островите от най-посещавания архипелаг във Френска Полинезия са разделени на две групи: Наветрени острови и подветрена група.

Дружествените острови са покрити от буйна джунгла и заобиколени от тюркоазени лагуни.

Ние вече се размечтахме… предаваме щафетата на вас. 🙂

8. Таити

Най-големият остров от наветрената група на Дружествените острови е и най-развит. Градът се радва на оживен нощен живот, а столицата на острова – Папеете е перфектното място за шопинг.
Живописните планини, водопади и черни пясъчни плажове са сред най-големите забележителности на острова.

Tahiti

7. Тетиароа

В ролята си на Кристиян Флетчър за филма „Бунтът на Баунти”, Марлон Брандо се влюбва във Френска Полинезия. Той е бил толкова възхитен от красотата на Дружествените острови, че купува един от тях за себе си, познат като Тетиароа. След смъртта на актьора, курортът „Брандо” е отворен за посетители през 2014 г. Луксозното място разполага с 35 вили в близост до частен плаж и предлага голямо разнообразие от дейности.

Tetiaroa

6. Маупити

Подобно на Бора Бора, коралов атол обгражда този вулканичен остров, но тъй като тук развитието е ограничено, пейзажът изглежда по почти същия начин, както когато европейците са го открили за пръв път през 18 век. Повечето посетители отсядат в главното село на Маупити – Vaiea.

Maupiti

5. Тахаа

Икономиката на този остров не е особено зависеща от туризма и има ограничен брой семейни квартири и курорти. Това е идеална дестинация за туристите, които се интересуват от полинезийския живот, както и чудесно място, откъдето да си купите изящни черни перли.

tahaa

4. Раятея

Раятея е втори по големина от Дружествените острови и административен център на подветрената група острови от архипелага. Посетителите могат да разгледат древни светилища и артефакти в Taputapuatea – най-добре запазеният исторически обект във Френска Полинезия.

raiatea

3. Хуахине

Всъщност това са два острова – Големият Хуахине и Малкият Хуахине, които са заобиколени от коралов риф и са свързани помежду си чрез малък мост.
Хуахине е осеян с уединени заливчета и включва някои от най-добрите места за сърфинг на Дружествените острови, а по югозападното крайбрежие на Малкият Хуахине  се намира един от най-красивите плажове на Френска Полинезия. Водата му е кристално чиста и перфектна за гмуркане със шнорхел.

huahine

2. Муреа

Този остров се слави с едни от най-вълнуващите гледки на Дружествените острови. Древният вулкан тук е наполовина взривен при експлозия преди векове, с което печели прякора си – „Зъб на акула”.

Moorea

1. Бора Бора

Бора Бора, най-предпочитаният от младоженците остров за техния меден месец,  дължи своята спокойна тюркоазена лагуна и бели пясъчни плажове на защитния коралов риф, който го заобикаля. Островът предлага приказно изживяване на своите посетители, а гмуркането сред разнообразния морски живот е сред най-популярните занимания тук.

bora_bora

 

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!