Какво да имате предвид при избор на дрехи за зимата? 3 съвета

Зимата е в разгара си е много възможно да ви е нужна някоя допълнителна дреха за този сезон. Има доста фактори, които да вземете предвид, за да изберете най-точната за вас такава от гледна точка на удобство, топлина и още много неща. Нека ви дадем 3 основни съвета, които да следвате при избор на зимни дрехи. Те ще ви помогнат да ги сортирате на базата на определени оьншдис и съоветно да изберете по-бързо и лесно.

Изберете най-подходящото за вас ниво на непромокаемост за якета и обувки

Определено първото важно нещо за зимния сезон е да си осигурите непромокаемост. Разбира се нивото и може да варира и трябва да изберете такова спрямо вашия начин на живот и предпочитани активности. Ако нямате толкова движение навън в ежедневието, а само кратка разходка след работа, то тогава може да заложите на ниско ниво на такава. Подходящи са дори палта и якета от всякаква материя, които имат някаква подплата и биха ви дали ниско ниво на предпазване от намокряне. Можете да добавите кожени боти с по-ниска или по-висока подметка или ток.

Какво да имате предвид при избор на дрехи за зимата? 3 съвета

В случай, че търсите нещо по-устойчиво от гледна точка на непромокаемост, но отново за градски условия, пухено яке е една добра опция и например кожени ботуши. Ако пък обичате активностите извън града или просто имате много движение навън на ежедневна база, то е добре да помислите и за наистина високо ниво на предпазване от намокряне. Ще откриете якета от специална защитна материя, а от гледна точка на обувките можете да заложите на тип туристически такива, които ще защитят максимално краката ви. Една марка, която предлага добри възможности и разнообразие от гледна точка на ниво на непромокаемост, е north face.

Заложете на точната топлина на обувките и якето си

След като сте преценили колко точно искате да се предпазите от намокряне, е добре да подберете и подходяща топлина за обувките и якето си. Тук, ако прекарвате повече време вътре в ежедневието си, можете да заложите на яке със средна подплата и съответно боти или ботуши също с не много дебела такава. В случай пък, че търсите среден вариант, е добра идея да изберете късо пухено яке и боти с по-дебела подплата.

Ако пък прекарвате повече време навън и искате да си осигурите високо ниво на топлина, тогава можете да изберете ботуши с доста дебела подплата или дори апрески. От гледна точка пък на яке, е добра идея да се спрете на дълго пухено такова или пък на опция за планина, ски или сноуборд. Разбира се всичко зависи и от цялостния ви стил и до каква степен можете да бъдете спортни или е нужно да имате по-елегантни елементи в тоалета си.

Подберете яке и обувки в подходящите за вас цветове

След като вече сте подбрали основните две характеристики за зимните си яке и обувки, то можете да пристъпите и към избор на цвят. Когато завършите и това, ще имате доста по-малко количество сортирани продукти според вашите предпочитания, измежду които да избирате. Тук основното е какво ви харесва най-много. Разбира се можете да се запознаете и с модерните за конкретния сезон цветове.

Като цяло, ако харесвате класическите изчистени цветове, заложете на черно, бежово, кафяво, бяло или сиво. В случай, че обичате по-наситените тонове, то ярък нюанс на всеки предпочитан за вас е добра опция. Можете да заложите и на шарена възможност, ако това е точното за вас. Разбира се с нея ще трябва да правите повече комбинации с едноцветни обувки, панталони и поли.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.