Зимни уикенди – къде в Европа?

Ние, европейците, имаме доста и различни разбирания за уют. В Дания например уютът се свързва с това да се отпуснете с приятели, в Германия, Австрия и Швейцария – с домашното спокойствие и комфорт. В България и у дома, и сред приятели, обичаме да се чувстваме уютно и комфортно.

Уютът е едно от основните изисквания за приятни зимни уикенди – когато е студено и навън няма много какво да се прави, търсим топлина, спокойствие и комфорт. Това е предпочитана концепция за зимното бягство, макар и само за един уикенд. Предлагаме ви няколко места в Европа, които да обмислите като потенциални дестинации за уютни бягства в студа.

Полуостров Снефелснес, Исландия

iceland-1611782_1920

Зашеметяващи, покрити с мъх полета, заобиколени от скалисти брегове и извисяващ се вулкан, увенчан с ледник над тях. Красота!

Доломитите, Италия

dolomites1

Назъбени върхове, скалисти планини, борови гори, много романтика и уютни хотелчета, накацали из италианските Доломити. Снежно вълшебство!

Оре, Швеция

ore-1048982_1920

Заснежени върхове, приятни кафенета, повече от 100 ски писти и възможности да се отдадете на каране на моторни шейни по склоновете на планината. Заслужава си!

Ла Масана, Андора

la_massana

Само на два часа път от Барселона, в северозападния ъгъл на Андора, този курорт е много повече от просто ски дестинация. Каменни ресторанти, релаксиращи процедури, спа и уют около камината. Какво повече да иска човек?

Валс, Швейцария

vals

Малко сгушено селце в сърцето на швейцарските Алпи с много различна и интересна атмосфера. Басейните с гореща минерална вода, които спокойно можете да ползвате и през зимата, изместват по популярност дори ски пистите и снежните разходки.

Източник: T+L
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!