Ето я най-добрата страна за сафари в Африка

Над 1000 любители на сафарито и експерти се включиха в най-голямото по рода си проучване, което класира най-добрите сафари страни в Африка. Танзания се открои като изявен победител с 4, 8 от възможни 5 звезди.

tanzania-278367_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В продължение на две години онлайн лидерът в сафари туровете, SafariBookings.com, предизвика най-запалените сафари маниаци и експерти да откроят своя фаворит в Африка. Танзания застана безапелационно под светлините на прожекторите, побеждавайки Ботсвана с около една десета от точката. В ТОП 5 са още Кения, Замбия и Южна Африка.

Проучването се основава на 2305 мнения на сафари туристи и 756 мнения на експерти от туристическия бранш, повечето от които – уважавани автори на пътеводители. Повече от половината от участниците в изследването са дългогодишни сафари любители и имат доста добра изградена представа за това, което се предлага като атракции. Това прави победата на Танзания още по-неоспорима.

Една от основните причини за високата оценка на Танзания е фактът, че в страната се намират най-известните и предпочитани сафари дестинации – Национален парк Серенгети и Нгоронгоро. И двата парка предлагат невероятна природа и крият едни от най-дивите кътчета от света.

Серенгети е известен с миграцията на над 2, 5 милиона антилопи гну и зебри годишно.

8-Wildebeest-migration-in-the-Serengeti-and-Maasai-Mara

А кратерът Нгоронгоро удивлява с гледката на вулканичната калдера и всички видове африкански животни, включително предизвикващите най-голям интерес лъвове, хипопотами, носорози.

leone-799728_1280

И ако Серенгети и Нгоронгоро се намират в северна Танзания, то в западните и южните части на страната също има не по-малко интригуващи места за сафари. Планинските национални паркове Гомбе и Махале са известни с обитаващите ги шимпанзета, а националният парк Катави – със своето изобилие от големи бозайници като хипопотами и бикове.

chimpanzee-718273_1280

На юг са Национален парк Руа и Микуми, в които също можете да срещнете най-големите африкански хищници, а в една от най-обширните защитени територии в света – Game Reserve Selous, сафари маниаците са привлечени от близката среща с крокодили.

crocodile-374449_1280

Според направеното изследване, което класира Танзания като дестинация номер 1 за сафари, всеки месец от годината там е подходящ за този вид туристически атракции и забавления.

zebras-765885_1280

Източник: HuffPost
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!