Вечеря на самотна скала в Индийския океан? Защо не!

Често ви показваме нетрадиционни гледки от цял свят, нерядко сме ви показвали и ресторанти и места за хранене, на които самата среща с обяда или вечерята си е абсолютно приключение. Този ресторант не е изключение и предлага точно такъв тип изживяване.

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-1

“The Rock” в Занзибар е малък местен ресторант, разположен буквално върху скала в Индийския океан. Скалата се намира в предната част на плажа Мичанви на югоизточния бряг на остров Унгуджа.

Архипелагът Занзибар е полу-автономна част от Танзания в Източна Африка. Ако имате интерес към миналото на тези земи, можете да посетите историческата столица на архипелага – Каменния град, който е част от списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-2

Първоначално ресторант “The Rock” бил място, на което местен рибар продавал своя улов на жителите. По-късно се трансформира в ресторант и днес е една от емблемите за Занзибар. Всичко започва преди 5 години – през 2010 година, когато група приятели се влюбват в острова и решават да намерят по-добро приложение на скалата. Реконструират мястото, като запазват семплия стил, вдъхновен от местните къщи в близкото село, но му придават малко по-особена функция.

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-3

Днес “The Rock” е място, в което можеш да се насладиш на всякакви морски деликатеси. Може да бъде домакин на около 50 души, които ще имат късмета не само да опитат вкусна морска храна, но и да се полюбуват на гледката към океана. Ресторантът разполага с панорамна тераса, на която гостите могат да разпуснат с питие под необятното африканско небе, изпъстрено с многобройни блещукащи звезди.

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-4

Достъпът до скалата зависи от хода на събитията, така че понякога може да бъде достигнат съвсем лесно – пеша, когато водата е с ниско ниво. Когато нивото на морската вода се вдигне обаче, лодките са единствената възможност за достъп до “The Rock”. Ресторантът, разбира се, подсигурява този превоз от брега до скалата напълно безплатно.

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-6

Е, ако планирате екзотично пътуване до Занзибар, вече знаете къде да похапнете, да се насладите на прекрасна гледка и да експериментирате с нещо различно и невероятно. И всичкото това само с едно посещение на “The Rock”!

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-7

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-8

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-10

The-Rock-Restaurant-Zanzibar-11

the-rock-zanzibar

източник: ТОЕ
За Афродити