Гигантската скала, която прилича на цунами

В западна Австралия се намира една гигантска гранитна скала, която удивително прилича на 15-метрово цунами, секунди преди да се разбие на някой бряг. Заради формата си тя е наречена Wave Rock – Скала Вълна. Дълга е над 150 метра, а площта й е няколко декара.

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Аборигените вярват, че на това място загадъчно са се преплели местните духове и мистичните сили на природата. Скалата е съставена изцяло от гранит и според геолозите се е формирала преди около 2,6 милиарда години, като основна роля за необичайния релеф са изиграли подземни реки и вятърът.

2

През деня Скалата Вълна постоянно променя цвета си в зависимост от положението на слънцето и това й придава мистична красота. Ежегодно над 140 000 туристи посещават малкото градче Хейвън, до което се намира Wave Rack (на 340 км западно от град Пърт), за да се насладят на това уникално творение на природата. То е предпочитано място и за провеждане на рок фестивали.

116

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!