Как да дефинираме свой личен стил?

Получаването на дефиниран стил е първата стъпка към постигането на уникален външен вид. Като погледнете гардероба си, можете да получите представа за текущия си стил. Това ще ви помогне да решите какъв е вашият стил и какво можете да направите, за да го развиете.

Оценете гардеробът си

Независимо дали се опитвате да създадете нов външен вид или искате да обновите гардероба си, преценката къде се намира гардеробът ви, по скалата на модните тенденции, може да ви помогне да идентифицирате пропуските в него. Може също така да ви предостави идеи за облекло. Наличието на чист, добре организиран вид, с малко индивидуална нотка е нещо, което е модерно днес. Много млади хора започват да изработват сви марки или да носят лични послания на тениски с щампи

Когато преценявате стила на гардероба ви, не забравяйте да имате под ръка огледало в цял ръст. Ако не можете да се видите в огледалото, ще ви е по-трудно да прецените пропорциите и силуетите.

Вероятно ще искате да имате ясна представа какъв образ се опитвате да проектирате. Не можете да създадете успешен тоалет, ако не сте наясно как искате да изглеждате. Също така е добра идея да записвате измерванията си в бележник. По този начин ще знаете как да поставите различни дрехи в гардероба си.

След като измислите своя стил, започнете да правите тоалети с дрехите си. За да започнете, трябва да определите най-често носените артикули. Това не означава непременно пижами, но може да включва парчета, които носите на работа. Можете също така да определите кои цветове и материи харесвате. Може дори да се изненадате от любимите си парчета. Те могат да отразяват вашите икони на стил или може да са дрехи, които ви стоят добре.

Оценяване на вашия тип стил

Определянето на вашия тип стил е важна първа стъпка към разбирането на вашето чувство за мода. Познаването на стила ви помага да определите подходящия тип дрехи, които да носите и какъв тип прическа да използвате. Може би вече сте открили, че вашият тип стил е единствен по рода си, или може да сте открили, че вашият тип стил е малко по-различен от другите около вас. Така или иначе, познаването на вашия тип стил ще ви улесни да започнете в света на модата.

Най-добрият начин да започнете в тази област е като погледнете гардероба си. Ще искате да разгледате любимите си парчета и да решите кое е важно за вас. Например, може да искате да инвестирате в няколко артикула, които отразяват вашите лични икони на стил. Това може да включва елементи като дрехи, грим и аксесоари.

Добър съвет е да снимате любимите си тоалети и да ги носите един месец. Снимките може да бъдат анализирани от моден гуру, за да се види кои парчета са най-добрите. Резултатите ще ви помогнат да определите кои дрехи ще подхождат най-добре на вашия стил и кои са загуба на пари.

Ако не сте много запалени да правите снимки на вашите тоалети, винаги можете да направите тест за стил. Тези тестове се предлагат в различни форми и размери и са чудесен начин да разберете повече за вашия тип стил.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.