EXIT Adventure – 15 години парти приключение, 2 част

Първа част прочетете ТУК 

До Sea Dance Festival в Черна гора пътувахме с организиран автобус от EXIT Adventure, който ни отведе до самия къмпинг. Тръгнахме в 8 часа вечерта и след 12-часов път с нощен преход достигнахме красивия плаж Яз.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

exit-17

Природата на Черна Гора е уникално красива. Високи, непристъпни планини са най-често срещаната гледка и на километри разстояние няма населено място.

exit-18

След това възвишенията стават по-ниски и по-зелени, докъдето поглед стига. Не след дълго иззад хълмовете се показва необятната синя морска шир – Адриатическо море.

exit-19

exit-20

На един от най-красивите плажове в света – Яз, в близост до красивото курортно градче Будва, се разполагат къмпингът и фестивалната зона с няколко сцени, зони за релакс и всичко необходимо за провеждането на един хубав морски фест.

exit-21

Sea Dance Festival вече втора година е част от EXIT и това е особено вълнуващ факт за любителите на парти приключенията.

Веднага щом пристигнахме на къмпинга, се захванахме отново със смяна на билети и проверки, редихме се на опашки. За щастие всичко бе много добре организирано, служители ни помагаха на всяка крачка.

exit-22

Побързахме да опънем палатките и да се топнем в морето.

exit-23

Водата е бистра и леденостудена, охлажда прегрелите тела и умове. За секунди се потапяш в друг свят. Усещането за щастие те връхлита в този момент на блаженство и забравяш всички проблеми и несгоди.

През всичките пет дни престой на къмпинга и фестивала това приятно чувство не ме напусна нито за миг

въпреки неудобството от твърдата земя и жегата. Баните и тоалетните са навън, нямаш нормално легло, шкаф, нито стол и маса – полеви условия. Досега не бях прекарвал толкова дълго време на къмпинг. Разбрах едно: животът на палатка е изключително вълнуващ и в него има нещо адски пленително. Отношенията между хората са чисти и открити, толкова си близо до природата и всичко е така естествено… Там се почувствах наистина жив.

exit-24

Първата от фестивалните вечери започна с концерт на Продиджи, следващите вечери продължиха с Рудиментал, Сигма и много други повече или по-малко известни артисти. Сами разбирате какъв купон беше всеки път на фестивала, след като самата главна сцена бе съвсем близо до къмпинга и концертите можеха да се слушат дори от палатката.

exit-25

Поне до 4 часа сутринта музиката кънтеше по целия плаж и къмпинг. Трудно можеш да заспиш.

exit-26

Новият ден започва тогава, когато се будиш от жегата. Облян в пот, припълзявайки, се измъкваш от палатката и в просъница се изместваш под първата сянка, като продължаваш да спиш. По някое време грабваш кърпата и се отправяш към плажа. Стига се точно за 3 минути.

Ако не намериш свободен чадър, търсиш прохлада във водата

Към обяд хапване и малко почивка под рехавата сянка на кампа.

exit-27

В ранните следобедни часове започваше да звучи музика от хаус сцената, която е разположена на самия плаж.

Идилия: Прекрасна електронна музика на горещия каменист плаж пред синьото море

заобиколено от планини, звукът се носеше навред… навсякъде виждаш свежи, усмихнати млади хора, отдадени на идеята за свобода и парти през цялото време.

exit-28

exit-29

exit-30

Последния ден от престоя в Черна Гора отскочихме до Будва. Неголям, но много красив град, разположен на адриатическото крайбрежие.

exit-31

С население от около 16 000 души, градът е наследник на две големи древни цивилизации – древногръцката и древноримската.

exit-32

exit-33

Ето защо и архитектурата му е силно повлияна както от гръцкия, така и от италианския стил. Разходихме се също и в стария град с каменни стени, тесни улички, палми и висока часовникова кула.

exit-34

exit-35

exit-36

exit-37

exit-38

Като всяко хубаво нещо, десетте дни парти приключение завършиха. Предстоеше ни целодневен преход до българската граница. Пътувайки, в колата слушах музика, присвивах очи и се губех в спомени от преживяната гореща лятна фиеста. Иззад тъмните очила сълзи на щастие се стекоха по усмихнатото ми лице и в сърцето ми завинаги остана споменът от едно неповторимо преживяване. 🙂

exit-39

За Николай
Изкушени от вечния порив да търсим и намираме, ние се отправяме на далечно пътешествие към непознати земи, покоряваме непристъпни върхове, хвърляме се в студените, дълбоки води на неизвестното, стъпваме с боси крака по пясъка на девствени плажове, за да изследваме нови и нови светове. Човешкият стремеж към познание ни отвежда на различни места, попиваме от културата на чужди народи, за да разберем по-добре другите и себе си. Така се носим по вълните на живота и пътувайки към своя свят, откриваме истински стойностните неща, заради които си заслужава да се впускаме в нови приключения, които вдигат адреналина, отварят сетивата и пронизват сърцата ни всеки ден, всеки божи ден до края на дните ни. Още от мен четете тук: nikolaynanchev.blogspot.com