7-те най-интересни островни държави в света

Островните държави винаги са привличали вниманието на туристите и повечето са сред най-посещаваните екзотични дестинации. Няма да ги класираме по красота, защото това е въпрос най-вече на лични предпочитания, но решихме да изберем седем от тях, които си заслужава да посетите не само заради природата.

Малта

1-malta

Малта е красива южноевропейска държава в Средиземно море с богата история и култура. Има невероятни скали, подходящи за катерене, прекрасни храмове за изучаване, мистериозни скрити заливи за гмуркане и многобройни природни забележителности – за всеки по нещо!

Филипините

2_filipini

Филипините са една от най-прекрасните островни държави в света, която си струва да се посети по всяко време на годината. Съставени са от над 7000 острова, всеки от тях красив и уникален по свой собствен начин. Освен припичане на плажа, можете да се отдадете на още много интересни дейности като гмуркане, катерене, къмпинг, туризъм, наблюдение на птици.

Австралия

3-avstraliq

Австралия е уникална държава-континент, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Предлага невероятно разнообразие благодарение на богатата си култура, фантастичната дива природа и приятелски настроените хора. Австралия има буквално всичко – от великолепни плажове и каньони до спиращи дъха зелени гори и причудливи животни.

Малдивите

4-maldivi

Малдивите са не само една от най-красивите островни държави, но и сред най-популярните дестинации за меден месец. Разположени в средата на Индийския океан, те са изградени от поредица невероятни коралови рифове, образували се покрай стените на древни вулкани. Има прекрасни плажове, примамливо сини води и луксозни курорти.

Куба

5-cuba

Куба е очарователна островна държава, която се гордее с кристални сини води, бели пясъчни плажове, едни от най-добрите коралови рифове в света, малки магазинчета и множество атракции. Има богата култура и история – предизвикателство и удоволствие за всеки изследовател.

Фиджи

6-Fiji

Фиджи е страхотен остров, който предлага изненади за всеки пътешественик, обичащ емоциите и приключенията. Той е една от топ дестинациите за сърф в света. Но дори ако сърфирането не е за вас, а предпочитате да релаксирате на плажа или да се отдадете на туризъм, наблюдавайки спиращи дъха водопади, няма да останете разочаровани.

Япония

7-Japan

Едва ли има друго място на планетата като Япония. В тази островна държава Изтокът среща Запада. Различните култури не се сблъскват, а съжителстват заедно – и не ви позволяват да скучаете дори за миг. Можете да се отдадете на разходки по величествени хълмове, опитване на местни кулинарни специалитети, посещение в пълните всяка вечер ресторанти, пъбове и клубове в Токио – и на шопинг, разбира се, Япония е задължителна дестинация за всеки шопахолик!

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!