5 причини да посетите Букурещ

Румънската столица Букурещ се намира само на 60 км от границата ни при Русе и е чудесен вариант за посещение, дори само за уикенда. Населението й е почти 2 милиона души.

Ако решите да се разходите до там, ето няколко интересни забележителности, които да посетите.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Старият град

Той ще ви очарова с китните си павирани улички и старите сгради. На всеки ъгъл цветни кафенета, барове и ресторанти ви приканват да седнете и да се потопите в неповторимата атмосфера. Ще видите бившия хан “Луи Манук”, превърнат в луксозен хотел-ресторант, княжевската църква, която е най-старата сграда в Букурещ, както и Стария княжевски съд на Влад Цепеш (по-известен като граф Дракула).

2. Палатът на парламента

Това е може би най-известната сграда и символ на града. Тя е най-голямата административна сграда в света след Пентагона в САЩ. Размерите й са наистина внушителни: 270 метра дължина, 240 метра ширина и 86 метра височина. Има 12 надземни и 8 подземни нива. Най-дългият коридор в двореца е цели 150 метра. Дворецът е строен по времето на Чаушеску.

3. Триумфалната арка

Триумфалната арка се намира в центъра на града и е копие на прочутата Триумфална арка в Париж. Оригиналната конструкция е била направена от дърво в чест на румънските войници от Първата Световна война. По-късно е била изградена от гранит и бетон, за да остане във времето. Висока е 25 метра и е снабдена с вътрешно стълбище, по което може да се изкачите на панорамната тераса с прекрасна гледка към града.

 

4. Музеите на Букурещ

В града има няколко музея, които си заслужават да бъдат посетени, например Националния исторически музей, който се помещава в бившата пощенска палата и Природонаучния музей с феноменална колекция от минерали и скъпоценни камъни. Тук може да видите изкуствени планини, пещери и скални рисунки. Ще видите и скелети на динозаври и праисторически животни, както и уникална колекция от пеперуди. Музеят на селото ще ви потопи в една отминала епоха с възстановка на стари къщи, мелници, воденици, църкви и различни предмети от бита.

5. Терме Букурещ

Това е уникален спа и уелнес комплекс, най-големият в Европа. Разположен е в покрайнините на града и предлага забавление и релакс на топ ниво. Комплексът се простира на площ от над 30 000 кв. метра и включва множество басейни с топла минерална вода, скоростни пързалки, сауни, парни бани и други глезотии. Терме ще ви очарова с над 3000 вида палми и други екзотични растения, джакузита, водопади, мокър бар и ресторант. В почивните дни комплексът работи до полунощ.

За Николай
Изкушени от вечния порив да търсим и намираме, ние се отправяме на далечно пътешествие към непознати земи, покоряваме непристъпни върхове, хвърляме се в студените, дълбоки води на неизвестното, стъпваме с боси крака по пясъка на девствени плажове, за да изследваме нови и нови светове. Човешкият стремеж към познание ни отвежда на различни места, попиваме от културата на чужди народи, за да разберем по-добре другите и себе си. Така се носим по вълните на живота и пътувайки към своя свят, откриваме истински стойностните неща, заради които си заслужава да се впускаме в нови приключения, които вдигат адреналина, отварят сетивата и пронизват сърцата ни всеки ден, всеки божи ден до края на дните ни. Още от мен четете тук: nikolaynanchev.blogspot.com