5 прекрасни дестинации за почивка през юни

Имате нужда от бягство през юни, но не знаете къде да отидете? Ето списък с 5 прекрасни дестинации, които са особено подходящи за почивка в началото на лятото.

Корсика


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Този приказен средиземноморски остров е топъл и слънчев през целия месец юни. Средните температури са такива, че спокойно можете да се разходите, да лежите на плажа или да изследвате местните лозя, без да ви е жега. А ако това ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, просто изчакайте да си поемете дълбоко дъх и да вдишате от опияняващия аромат, който се разнася в района и е типичен за Корсика. Той идва от Макиз, ароматен храст, който покрива половината от острова.

Ню Йорк

Макар да няма лошо време да посетите Ню Йорк, може да се твърди, че най-доброто време за пътуване до емблематичния град е през месец юни. Планирайте своето пътуване в началото на лятото, когато градът се подготвя за вечери на открито. Точно тогава Сентрал Парк става все по-оживен, а посрещането на залеза най-често се случва на върха на някой небостъргач.

Сараево, Босна и Херцеговина

За историческите маниаци, няма по-любимо място от Сараево. Градът е красива комбинация от османска, югославска и австро-унгарска архитектура. Препоръчваме ви да посетите Музея на тунелите в Сараево и да прекарате деня в Мостар, исторически град, известен със стария мост в османски стил.

Крайбрежието на Амалфи

През юни, по цялото крайбрежие на Амалфи, слънчевите дни са съчетани с аромат на портокалови цветове и жасмин, а водата на Тиренско море е достатъчно топла за плуване.
Юли обикновено се смята за пиков месец в региона , така че през юни ще намерите по-ниски цени за настаняване. Препоръчваме ви да резервирате стая в сърцето на Позитано, където ще можете да се насладите на изумителни гледки.

Лангкави

Юни е чудесно време да посетите Лангкави, тъй като ще можете да се насладите на спокойствието на острова в този период. Малайзийският архипелаг, който се състои от 99 острова, е известен със своите забележителни плажове, буйни тропически гори и вълнуващи атракции на открито, които забавляват туристите.

Източник: Town&Country
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!