5 места, с които Хърватия ще спечели сърцата ви

В момент, когато целият свят гледа с други очи на Хърватия, ние също отправяме нашия пътешественически поглед към тази живописна балканска страна. Нейните красоти са все по-привлекателни за туристи, търсещи чаровната комбинация от старинна атмосфера и морски полъх. Ето кои са местата, които да посетите, за да се докоснете до красотата на Хърватия:

Корчула


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Това е най-населеният остров по адриатическия бряг на Хърватия. Твърди се, че Корчула е родното място на големия откривател Марко Поло. Днес островът е райско място за туристите, предлагайки им пъстра смесица от пищни зелени гори, златисти плажове и очарователни къщи за настаняване.

Пула

Градът привлича голям брой посетители още от римско време със своя амфитеатър, където са могли да се наблюдават зрелищни гладиаторски битки. Днешните туристи могат да се любуват на богатството от римски останки, които оформят характерния старинен облик на града.

Хвар

Островът се радва на голяма туристическа популярност заради своите живописни плажове, заобиколени от примамливо кристалните води на Адриатическо море. Главният град на този южнодалматински остров впечатлява със своите мраморни улици, готически дворци, църкви и внушителна старинна крепост.

Сплит

Известен още като “средиземноморското цвете, Сплит е вторият по големина град в Хърватия. Негови основни забележителности са готическите и ренесансови архитектурни наследства, сред които се откроята дворецът на Диоклециан. Освен с исторически забележителности, градът е примамлив и със своята красива крайморска алея и изкусителен плаж.

Дубровник

Перлата на Адриатика. Емблематичният облик на града е оформен от множеството къщи с керемидени покриви, открояващи се на фона на синьото небе. Сред този пейзаж има много какво да се види и посети. Историческата част на града изобилства от старинни отбранителни стени, калдъръмени улички, забележителни дворци и църкви. Извън старинната зона се намират популярните плажове Баня и Лапад.

Снимки: 1 – Jeremy Couture, 2 – Andreas Marz, 3 – greenmelinda, 4 – Theo Crazzolara, 5 – Herbert Frank
За Йоанна