5 зимни атракции във Финландия, които да посетите преди началото на пролетта

Какво си представяте, когато чуете Финландия? Вероятно сняг, Дядо Коледа, елени, шейни – все прекрасни зимни картини, които наистина можете да видите и да преживеете в скандинавската страна. Ако не ви е страх от малко студ, то задължително си набележете тези 5 зимни атракции, които да посетите при първа възможност във Финландия!

1. Santa Claus Village

1-santa-pic
Снимка: Santa Claus Holiday Village

“Селцето на Дядо Коледа” не само звучи като най-вълшебното кътче на света, но наистина е. Открит през 1985 г., този увеселителен парк е една от най-емблематичните атракции във Финландия. Вили за настаняване, ресторанти, кафета, хъски парк, еленска ферма, огромно иглу, снежна пързалка и „Работилницата на Дядо Коледа“са само част от тематичните атракции, сгушени в сърцето на този великолепен, носещ радост парк.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2. Levi Husky Park

2-levi
Снимка: Konsta Punkka

Какво по-вълнуващо занимание за снежните дни от това да се повозите в шейна, теглена от хъскита, наслаждавайки се на забележителната снежна гледкаоколо вас? Хъски паркът „Levi” е една от целогодишните атракции на Финландия, привличаща хиляди туристи всяка година. Паркът предлага възможността да се срещнете с истински вълци, сибирски хъскита и дори елени. Пътешествието с шейни, теглени от хъскита, разбира се, е най-голямата атракция на парка и определено си заслужава да бъде включено в бъдещата ви зимна екскурзия до Финландия.

3. Torassieppi Rеindeer Farm

3-torassieppi
Снимка: Torassieppi

Фермата за елени „Torassieppi“ отваря врати през 1847 година в близост до езерото Torassieppijärvi и е най-старата ферма за елени във Финландия. Атракцията се намира в една от най-северните части на страната и ще ви накара да се почувствате като част от една истинска и вълшебна зимна приказка. Освен че ще можете да навестите любимото животно на Дядо Коледа, фермата предлага и кратко сафари из парка в компанията на елени. Интересен музей, място за къмпинг и вили, предоставящи възможност за настаняване, са само част от допълнителните атракции на фермата, които със сигурност ще направят престоя ви неповторим.

4. Ranua Zoo

3-ranua
Снимка: Ranua Zoo

Зоопаркът “Ranua” съществува от 1983 г. и е една от малкото арктически градини в света. Обитателите й са около 50 разнообразни арктически и северни породи, които можете да наблюдавате в естествената им среда. Сред животните са арктическа лисица, различни видове елени, бяла мечка, вълк, снежен бухал и много други.

5. Northern Lights Ranch

5-northern-lights
Снимка: Northern Lights Ranch

„Ранчото на северното сияние“ определено е едно от най-красивите кътчета на Земята. Разполага с 6 самостоятелни вили с големи прозорци и стъклен таван, които разкриват великолепни гледки пред очите ви. Вилите са напълно оборудвани, а резортът разполага и с общ ресторант. Не навсякъде ще имате възможността да наблюдавате северното сияние на живо, преди да заспите – вълшебна гледка, която ще запомните завинаги!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!