5 зашеметяващи места, в които можете да вечеряте, докато Лондон е в краката ви

Да опитате добра кухня в съчетание с прекрасна гледка е едно от задължителните неща, които трябва да направите, където и да решите да пътувате. Силно вярваме в това и го взехме предвид при новите ни предложения за ресторанти, които да оставят трайни следи у вас, след като ги посетите.

Представяме ви 5 места, в които да се порадвате на хубава храна, да опитате класен коктейл или просто да се насладите на спиращата дъха гледка от Лондон.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Вечеря в небето

1

Подробно ви представихме този малко по-различен и доста ексцентричен начин, чрез който да имате своята наистина запомняща се вечеря. Хубавото на платформата е, че можете да се позиционирате, където искате. Специално за Лондон, собствениците на платформата предлагат 55 места, на които можете да вечеряте в небето. Определено изборът е доста голям.


 

2. Ресторант Обликс

2

Намира се на 32-ия етаж във втората по височина сграда в Европа – Шард. Обликс е изискан ресторант с меню, разработено от известния готвач Райнер Бекер. Предлагат се най-различни ястия, професионално приготвени на скара на дървени въглища и фурна на дърва. Ресторантът заема целия етаж на сградата и предлага възможността да видите оживения Лондон от повече от една гледна точка.

3


 

3. Ресторант Duck и Waffle

4

 

Това е най-високо разположеният ресторант на Стария континент. Намира се на последния 40-ти етаж на небостъргача на Бишопсгейт 110. Съчетавайки разнообразни европейски и британски кулинарни влияния, ресторантът насърчава гостите да пробват и споделят различни ястия.

Duck & Waffle акцентира върху местните и традиционните британски пресни продукти. В унисон с града, който никога не спи, Duck & Waffle приветства гостите денонощно, като предлага типичната за острова закуска, обяд и късни вечери.


 

4. Терасата на покрива в ресторант Медисън

5

Ресторант Медисън предлага панорамна гледка от една от най-големите отворени тераси на континента. От нея се вижда емблематичния купол на катедралата Сейнт Пол. Поканата на домакините е изключително изкусителна: „От ранни зори, с кроасан и кафе, до неофициален обяд или среща, Медисън предлага добра атмосфера, малко история и чудесно място, на което да се насладите на момента с вашето ежедневно четиво, вашите приятели или колеги.“


 

5. Галвин

gaw-balcony-night

Разположен на 28-мия етаж на лондонския Хилтън на Парк Лейн, в сърцето на Мейфеър, Galvin at Windows Restaurant & Bar е прочут с несравнимата си гледка към столицата и нейните най-емблематични забележителности. Докато се наслаждавате на Хайд парк или Бъкингамския дворец, можете да опитате някои от най-добрите ястия от съвременната френска кухня. А може просто да се полюбувате на гледката с чаша ароматно вино в приятна компания.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!