20 от най-странните плодове и зеленчуци, които можете да опитате по света

Кога за последно хапнахте шопска салата? А хрупкава ябълка, ароматни ягоди, вкусни кайсии, освежаващи портокали? Плодовете и зеленчуците ежедневно присъстват в менюто ни (или поне трябва да е така, ако искаме да сме здрави и да осигуряваме на тялото си най-необходимите хранителни вещества), но замисляли ли сте се колко различни видове има по света и колко странно изглеждат някои от тях?

Точно така е – има плодове и зеленчуци, които толкова изумяват с външния си вид, че последното, което можеш да си представиш е да ги сложиш на трапезата си. Ето 25 подобни примера, които за пореден път доказват, че природата е най-талантливият творец с най-богатото въображение. Вероятно не сте опитвали голяма част от тях – повечето произхождат от екзотични и далечни за нас места като Азия, Южна Америка, Африка. Не са и от най-популярните, макар че за някои от тях се твърди, че са изключително полезни. При всички случаи си заслужава поне да бъдат разгледани, нали?

1. Плодът на дървото Хала Ака Пухала

1

2. Рогат пъпеш

2

3. Броколи романеско

Romanesco broccoli

4. Рамбутан

4

5. Мангостан

5

6. Акее

6

7. Акеби

7

8. Питая (драконов плод)

8

9. Джакфрут (индийско хлебно дърво)

9

10. Салак

10

11. Карамбола (звезден плод)

11

12. Ръката на Буда

12

13. Лилав сладък картоф

13

14. Шоколадова ябълка (черно сапоте)

14

15. Дуриан

15

16. Купуасу

21

17. Джаботикаба

17

18. Личи

18

19. Анато

19

20. Черимоя

20

Източник: boredpanda

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!